Η διαχείριση του Νιόπλια είναι το μυστικό για τον Ατρόμητο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ από την Τρίτη μπαίνει στο γήπεδο και η μεγάλη αλήθεια που είπε ο Νίκος Νιόπλιας μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα δείχνει τον δρόμο για το Σάββατο.

Ο προπονητής του ΟΦΗ δεν κρύβεται ποτέ και όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το ποδόσφαιρο τον χαρακτηρίζει  ένα στοιχείο: Δεν παίζει ποτέ με τις λέξεις και πάντα όσα λέει είναι στοχευμένα. Αυτά που είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα και δίχως να κατονομάσει τον Ντε Γκουζμάν ήταν η αλήθεια: “Η επιστροφή ενός παίκτη στην δράση δεν σημαίνει πως είναι και φορμαρισμένος”. Η εικόνα του Ολλανδού δεν ήταν αυτή που έπρεπε κόντρα στον Απόλλωνα, παρότι ο ίδιος ήταν κινητικός, είχε διάθεση να βοηθήσει αλλά η έλλειψη ρυθμού και η απουσία από τις προπονήσεις τόσο καιρό δεν μπορούσε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ωστόσο ο Ντε Γκουζμάν αποτελεί ένα σημαντικό κλειδί για την συνέχεια και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Γιατί ακόμα και στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, το είχαμε αναφέρει πως το πάθος και ο ψυχισμός των παικτών του ΟΦΗ καμουφλάρισαν το δημιουργικό πρόβλημα που υπήρχε λόγω της απουσίας των Ντε Γκούζμάν και Νέιρα. Ωστόσο ενόψει του Ατρομήτου είναι δεδομένο πως ο Ολλανδός θα είναι ακόμα πιο έτοιμος, ήδη κατάφερε να παίξει για 55-60 λεπτά απέναντι στον Απόλλωνα και το ερχόμενο Σάββατο θα είναι σε θέση να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Η διαχείριση του Ντε Γκουζμάν αλλά και του Σολίς από τον Νιόπλια στο παιχνίδι της Ριζούπολης είναι υποδειγματική. Ο τεχνικός του ΟΦΗ πήρε το μάξιμουμ από τους δύο παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν και κυρίως, ειδικά για τον Ντε Γκουζμάν, είναι σημαντική η παρουσία τους γιατί δεν βγαίνουν εκτός ρυθμού. Ο Ολλανδός μετά από μια μεγάλη αποχή γύρισε, η εικόνα του ήταν η αναμενόμενη που ταιριάζει σε έναν ποδοσφαιριστή που έχει μείνει εκτός δράσης για αρκετό καιρό, όμως κόντρα στον Ατρόμητο θεωρείται δεδομένο πως θα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook