Η δύσκολη εξίσωση που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με τα πιο ποιοτικά χαφ του να είναι μεταξύ αποστολής και εξέδρας, ο ΟΦΗ καλείται να βρει λύση στο δημιουργικό κομμάτι που τον ταλαιπωρεί.

Σε μια αποστροφή των δηλώσεων του στην συνέντευξη τύπου του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Νίκος Νιόπλιας, αναφερόμενος στις επιλογές του για την 11αδα, απάντησε πως αυτές γίνονται με βάση τον αντίπαλο και την ανάλογη προετοιμασία των σχεδίων του για το ματς της Κυριακής. Η προσέγγιση του τεχνικού του ΟΦΗ είναι απολύτως σωστή μόνο που το ματς κόντρα στον Απόλλωνα δεν λύνει, ούτε εξαφανίζει τα προβλήματα που λέγονται “Νέιρα, Ντε Γκούζμαν”.

Ο ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε όχι μόνο γιατί ήταν καλύτερος και πιο παθιασμένος από τον αντίπαλο του αλλά γιατί ήξερε και τον τρόπο να “καμουφλάρει” τα προβλήματα του, δηλαδή την προσέγγιση του αγώνα χωρίς δημιουργικό χαφ και “10αρι” εξ ανάγκης τον Στάρτζεον που αποδεδειγμένα, όσο φιλότιμος και αν είναι, δεν μπορεί να λειτουργήσει παίζοντας στον άξονα.

Η απουσία των δύο πιο ποιοτικών ποδοσφαιριστών του ήταν εμφανής και το περασμένο Σάββατο. Παρότι το καλό διάστημα του ΟΦΗ ήταν το 1′ – 45′ ως δια μαγείας (που σαφώς ήρθε από δικά του λάθη) ήρθε το 0-1 αντί για το 1-0 και αυτό είναι ένα ζήτημα. Βέβαια και στο πρώτο 25λέπτο είχε πέντε τελικές, έφτασε στο γκολ όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το διάστημα υπεροχής του έναντι του ΠΑΣ γιατί το πάθος, το σχέδιο, η ενέργεια και η καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν μετουσιώθηκαν σε φάσεις από ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και από ιδέες των παικτών του αφού έλειπαν εκείνοι που μπορούσαν να το κάνουν.

Κόντρα στον Απόλλωνα, ο Νίκος Νιόπλιας καλείται να βρει την λύση στο πρόβλημα που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον ΟΦΗ. Γιατί οι 4 βαθμοί που ήρθαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές των play out, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα του που πλέον τρώει φάσεις με το σταγονόμετρο, αλλά δημιουργικά – κυρίως στον Βόλο – δεν μπορεί να βρει τις λύσεις. Ο Νιόπλιας έχει καταφέρει να καμουφλάρει αυτό το πρόβλημα με την αγωνιστική προσήλωση των παικτών του, την προσέγγιση με την οποία αντιμετωπίζουν το πλάνο του οι αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές του και στην Ριζούπολη μένει να δούμε τι λαγούς θα βγάλει από το καπέλο του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook