Γκορτσίλας και Δημητριάδης πήγαν να κάνουν το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της χρονιάς: “Πολύ κοντά στο σώμα”, ο ένας, “φύγε, φύγε” ο άλλος!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η δημοσιοποίηση των διαλόγων στην φάση του πέναλτι του Κάργα αποδεικνύουν το προφανές: Η απόφαση που πήρε ο Γκορτσίλας δεν ήταν ανθρώπινο λάθος αλλά είχε σκοπό να μην δώσει το πέναλτι. Μαζί του και ο βοηθός Δημητριάδης που του είπε να μην φύγει και να μην δώσει την παράβαση.

Πρόκειται για τον διαιτητή (Γκορτσίλα) που στο παιχνίδι της Ριζούπολης δεν είδε το καταφανέστατο φάουλ πάνω στον Μεγιάδο και σχεδόν 40 ημέρες μετά ορίστηκε από τον Κλάτενμπεργκ για να σφυρίξει την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήδη από το Σάββατο όλοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ο Γκορσίλας να μην είδε το απλωμένο χέρι του Κάργα μετά το φάουλ του Σολίς και έπρεπε να παρέμβει ο Σκουλάς που ήταν στο VAR για να του υποδείξει το λάθος του και να δώσει την παράβαση.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο οφθαλμοφανή με την σημερινή δημοσιοποίηση των διαλόγων, όπως συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς, στο video όπου ο Άγγλος αρχιδιαιτητής αναλύει τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής. Κατά την διάρκεια της ανάλυσης της φάσης του πέναλτι από τον Κάργα, ακούγονται οι διάλογοι Γκορτσίλα, Δημητριάδη (πρώτος βοηθός) και Σκουλά με τους δύο πρώτους να είναι έτοιμοι να διαπράξουν έγκλημα εις βάρος του ΟΦΗ – που ευτυχώς για εκείνον ο Σκουλάς διαπίστωσε από το var ότι πρόκειται για πεντακάθαρο πέναλτι καλώντας τον διαιτητή από την Μακεδονία να την δει ξανά.

Την στιγμή που ο Κάργας είναι έτοιμος να κάνει πλονζόν με το χέρι, ακούγεται η φωνή του Δημητριάδη να λέει στον Γκορτσίλα: “Παίξε, παίξε. Το χέρι είναι πολύ κοντά στο σώμα, το βλέπω, φύγε”. Πως μπορεί να είναι τόσο σίγουρος ο Δημητριάδης όταν η φάση δεν χρειάζεται καν var για να αποδειχθεί ότι πρόκειται για πέναλτι – κάτι που φάνηκε με γυμνό μάτι;

Ακόμα πιο περίεργα είναι όλα όσα λέει, στην συνέχεια ο Γκορτσίλας, που ανοίγει διάλογο με τον Σκουλά που βρίσκεται στο VAR: “Το χέρι είναι πολύ κοντά στο σώμα, το έχω δει, δεν μεγαλώνει την γωνία του”. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός πως ο διαιτητής είναι πολύ κοντά στην φάση, φαίνεται πως έχει καθαρό οπτικό πεδίο και αυτό προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά για το αν πρόκειται περί ανθρώπινου λάθους ή κάτι άλλο.

Μετά και την δημοσιοποίηση των διαλόγων, κανείς βεβαίως – σε μια τόσο ξεκάθαρη φάση όπου δεν χρειαζόταν καν να πάει στο var – δεν μπορεί να μας πείσει ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή λάθος απόφαση του Γκορσίλα.

Ακούστε ξανά τους διαλόγους στο παρακάτω video

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook