Ο Πασχάλης Στάικος είναι ένα παλλικάρι

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η τρίτη δυσκολία στα 25 του, μόλις, χρόνια μετά το πρόβλημα στην καρδιά, την πνευμονολογική δυσλειτουργία και την ρήξη χιαστών.

Η ολική ρήξη χιαστού που υπέστη στην προπόνηση της Τρίτης έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεώνεται ο Πασχάλης Στάικος να μείνει εκτός δράσης για το 2021 με την επιστροφή του στα γήπεδα να χρονολογείται πλέον μέσα στον επόμενο χρόνο. Ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη χθες ήταν ο πρώτος της επαγγελματικής καριέρας του μέσου του ΟΦΗ που ωστόσο από πολύ μικρή ηλικία έδειξε πως δεν φοβάται τις δυσκολίες και κατάφερε να τις ξεπεράσει ακόμα και όταν εκείνες του χτύπησαν την πόρτα από τα εφηβικά του χρόνια.

Ο 25χρονος μέσος από την Δράμα, βρέθηκε στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού από την παιδική του ηλικία κιόλας και ενώ ήταν αρχηγός στην Κ17 του συλλόγου ξαφνικά μένει εκτός δράσης καθώς προέκυψε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός προπονήσεων για 18 ολόκληρους μήνες.

Όλα έδειχναν πως ο Πασχάλης Στάικος θα σταματούσε πρόωρα τα όνειρα του για καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όμως παρότι έμεινε εκτός δράσης για 1,5 χρόνο δεν το έβαλε κάτω, πείσμωσε και επέστρεψε στην δράση το Νοέμβριο του 2014. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Στάικος είχε αφήσει πίσω του το πρόβλημα υγείας του, εμφανίστηκε μια πνευμονολογική δυσλειτουργία που δεν τον… έβαλε κάτω.

Κατάφερε να αφήσει πίσω του και αυτό το πρόβλημα δείχνοντας μια πρωτόγνωρη και μεγάλη θέληση για να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπούσε πολύ: Να παίζει ποδόσφαιρο. Δύο χρόνια μετά την μεταγραφή του στον ΟΦΗ, η μοίρα του χτύπησε ξανά την πόρτα: Τραυματισμός στο γόνατο και διάγνωση – σοκ: Ολική ρήξη χιαστού. Ο ίδιος έχει δείξει πεισματάρης και επίμονος και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν, έδειξαν πως μόνο δυνατό τον έκαναν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook