Ο Άριαν Μπεκιάι αποκλειστικά στον Athletic: Αποθεώνει Βάτερμαν, Νιόπλια και στέλνει μήνυμα: “Ομάδες σαν τον ΟΦΗ βγαίνουν δυνατές από τις δυσκολίες”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΟΦΗ Άριαν Μπεκιάι μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και έστειλε το δικό του μύνυμα προς τον κόσμο του ΟΦΗ: “Ομάδες με το δικό του μέγεθος πάντα θα βγαίνουν πιο δυνατές από τις δυσκολίες”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άριαν Μπεκιάι στον Athletic Radio 104,2

Για τους δεσμούς του με το Ηράκλειο: “Έχω και αρκετούς μάλιστα, η σύζυγος μου άλλωστε είναι από το Ηράκλειο, η Κρήτη αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Έρχομαι συχνά, τα παιδιά μου περνούν εκεί τα καλοκαίρια τους και εγώ όσο πιο συχνά μπορώ. Δεν μπορώ να το κρύψω και δεν το κρύβω, ο ΟΦΗ είναι η ομάδα μου, είναι εκείνη που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, βρέθηκα σε πολύ καλές εποχές για την ομάδα και όλοι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Ευγένιο Γκέραρντ αυτόν τον άνθρωπο που μας σημάδεψε”.

Για το γκολ του Παπαδόπουλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης: “Εντάξει, δεν είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα να βάζει γκολ ένας τερματοφύλακας. Σίγουρα, ένας τερματοφύλακας θέλει να τον θυμούνται για τις επεμβάσεις του, είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια και η σύμπτωση είναι πως σκοράρει ξανά μετά από 20 χρόνια στην Σούπερ Λιγκ και σε παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 2-2”.

Για το δικό του γκολ κόντρα στον Πανηλειακό το 2001: “Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς, ήταν η πρώτη μετά την αποχώρηση του Ευγένιου και ξαφνικά βρεθήκαμε από την Ευρώπη σε μια δύσκολη κατάσταση. Για εμένα, σε εκείνο το παιχνίδι ήταν μια κίνηση απελπισίας, χάναμε με 2-1, ζήτησα να βγω μπροστά και σκόραρα. Δεν υπήρχε κάτι να σκεφτώ, ήταν μια κίνηση απελπισίας για να μην χάσουμε, είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια”.

Για το αν παρακολουθεί τον ΟΦΗ: “Βέβαια, τον παρακολουθώ είναι η ομάδα που με σημάδεψε και έκανα τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα. Βλέπω πως φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά μετά την περσινή εξαιρετική σεζόν που η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη μετά από 20 χρόνια. Σίγουρα η φετινή δεν είναι όπως η περσινή όμως εγώ έχω πίστη στον ΟΦΗ γιατί πάντα μέσα από τις δυσκολίες βρίσκει τον δρόμο του και σίγουρα η φετινή χρονιά, μόλις περάσει με το καλό, μπορεί να διορθώσει ότι συνέβη φέτος”.

Για την παρουσία αρκετών πρώην συμπαικτών του στον ΟΦΗ: “Σίγουρα, είναι ευλογία για την ομάδα γιατί όλοι μας γνωρίζουμε πόσο ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω πως η φετινή σεζόν είναι πράγματι δύσκολη όμως ομάδες όπως ο ΟΦΗ βγαίνουν πιο δυνατές. Το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι υπάρχει, πλέον, σταθερότητα στον ΟΦΗ αλλά πλέον στις εποχές μας είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που να σου παρέχουν μια οικονομική ασφάλεια και ειδικά μέσα στην οικονομική κρίση”.

Για τις διαφορές που εντοπίζει ανάμεσα στην περσινή και την φετινή σεζόν: “Πάντα πρέπει να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και να μην στεκόμαστε μόνο στο τι έγινε φέτος. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν είδα από την φετινή ομάδα να έχει τον περσινό ενθουσιασμό και την ενέργεια που έβγαζε. Φέτος δεν είδα να βγαίνει η ενέργεια που είχε πέρυσι όταν και βγήκε στην Ευρώπη. Φέτος, δίχως να το καταλάβει, βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση και αν δείτε στο ξεκίνημα τότε πάλι μιλούσαμε για τον στόχο των play off. Όμως ήρθαν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που δεν κατάφερε να κερδίσει, σίγουρα αμυντικά δεν λειτούργησε όπως πέρυσι και όταν μια ομάδα αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα τότε έχει δυσκολίες. Έφυγαν πολλοί και σημαντικοί παίκτες, καταλαβαίνω πως ήταν δύσκολο να αναπληρωθούν κάποια κενά. Υπήρξαν και αρκετοί τραυματισμοί στην πορεία και όλα αυτά επηρεάζουν συνολικά μια ομάδα”.

Για τον Νίκο Νιόπλια: “Mε τον Νίκο μας συνδέει στενή φιλία, ήμασταν συμπαίκτες πιστεύω πως έγινε το αυτονόητο. Ο Νίκος έχει την προσωπικότητα, τις γνώσεις και σίγουρα δεν είναι εύκολο να αναλάβει ο οποιοσδήποτε την ομάδα αυτήν την στιγμή όμως το πιστεύω πως ο ΟΦΗ είναι ομάδα που θα το καταφέρει. Είδα και στα τελευταία παιχνίδια πως οι παίκτες έχουν καταλάβει την κατάσταση και πως δεν έχουν μεγάλα περιθώρια. Ο ΟΦΗ έχει και το όνομα αλλά και το μέγεθος για να βγει από αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ομάδες όπως ο ΟΦΗ έχουν μια δυσκολία να δίνουν τέτοια παιχνίδια γιατί δεν έχουν συνηθίσει να μπαίνουν σε αυτήν την διαδικασία στόχου. Όταν μια ομάδα έπαιξε πέρυσι στην Ευρώπη, γιατί το δικό του μέλλον εκεί είναι και βρεθεί ξαφνικά σε μια τέτοια θέση τότε πρέπει να το διαχειριστεί ανάλογα”.

Για τον Μπόι Βάτερμαν: “Εγώ αυτό που έχω να πω για τον Μπόι είναι πως πρόκειται από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχω δει με την μπάλα στα πόδια. Τον γνωρίζω πολύ καλά από την παρουσία του στην Κύπρο, βρεθήκαμε ως αντίπαλοι – εγώ στο τεχνικό τιμ της Ανόρθωσης – και έκανε πολύ καλές χρονιές, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο που το ξεπέρασε όμως. Όταν κάποιες φορές η χρονιά πάει στραβά αυτό επηρεάζει και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και πιστεύω πως και εκείνος μπορεί να κάνει πολύ καλύτερα πράγματα από ότι έχει κάνει με τον ΟΦΗ. Έχει καλό επίπεδο, είναι ένας αξιόλογος τερματοφύλακας με προσωπικότητα και πραγματικά είναι από τους καλύτερους που έχω δει με τα μάτια μου. Πιστεύω πως και εκείνος θα βοηθήσει τώρα ακόμα περισσότερο γιατί διαθέτει προσωπικότητα, παραστάσεις, εμπειρία και ήρθε η στιγμή να βάλει και εκείνος το λιθαράκι του για να πετύχει τον στόχο της η ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook