Ντε Γκουζμάν & Νέιρα: Ή πας στην μάχη με τα όπλα ή με τις σφεντόνες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ που δείχνει να μην κάνει χωρίς τον Χουάν Νέιρα, ο Ντε Γκουζμάν που ανέβαινε συνεχώς και το άλυτο πρόβλημα στα χαφ.

Από την στιγμή που χάθηκε για τον ΟΦΗ ο Αντίλ  Ναμπί, η απουσία του Άγγλου από την μεσαία γραμμή της ομάδας παρέμεινε χωρίς αντικαταστάτη. Ο Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν που ήρθε τον περασμένο Οκτώβρη ως μια μεταγραφή πρώτης γραμμής, και όντως είναι τέτοιος παίκτης, πάνω που άρχισε να ανεβάζει στροφές τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και χρειάστηκε ένας ολόκληρος για να επιστρέψει στην δράση. Και πράγματι ο Ολλανδός δείχνει στα τελευταία παιχνίδια πως είναι αυτό που θέλει να δει ο ΟΦΗ και ο κόσμος του. Δεν κρύβεται, ζητάει συνεχώς την μπάλα, παίρνει πρωτοβουλίες, στην Θεσσαλονίκη οι μοναδικές τελικές που είχε ο ΟΦΗ έγιναν από τα δικά του πόδια αλλά δημιουργικά μοιάζει να είναι ολομόναχος. Ουσιαστικά δεν έχουμε δει σχεδόν καθόλου μαζί στην 11αδα Νέιρα και Ντε Γκουζμάν, με εξαίρεση το 1-4 επί του Βόλου όταν ο πρώτος είχε δύο ασίστ και ο δεύτερος πέτυχε το μοναδικό, μέχρι τώρα, τέρμα του με την φανέλα του ΟΦΗ.

Το ίδιο συνέβαινε όταν έπαιζε και ο Νέιρα αφού ο Ολλανδός ήταν στα… πιτς για δύο ολόκληρους μήνες. Ακόμα και στο παιχνίδι με τον Άρη, οι δυο τους πρόλαβαν να καταγράψουν μόλις τρία λεπτά κοινής συμμετοχής στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Νιόπλιας στέκεται και ορθώς το κάνει, συνεχώς στην σημασία της παρουσίας του γκρουπ. Ο Μεγιάδο δημιουργικά δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που προσφέρουν είτε ο Ολλανδός, είτε ο συμπατριώτης του και ο Στάικος απομένει να τρέχει παρουσιάζοντας μια μεγάλη αστάθεια στην απόδοση του.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα ξεκαθαρίσουν και το αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι με την συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών στα πρώτα παιχνίδια των play out θα αναδείξει και το τι επιλογές θα έχει στα χέρια του ο Νίκος Νιόπλιας. Γιατί πλέον το ζητούμενο δεν είναι να κρατηθεί το μηδέν στην άμυνα αλλά και πως θα λειτουργήσει η επίθεση αφού ο ΟΦΗ χρειάζεται νίκες και τίποτα παραπάνω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook