Νιόπλιας: Ο 11ος προπονητής που κάνει «πρεμιέρα» εν μέσω του φετινού πρωταθλήματος

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Με αφορμή την επικείμενη πρώτη παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Αρη που ακολουθεί για τους Κρητικούς, ας θυμηθούμε τα φετινά ντεμπούτο των προπονητών της Super League 1 που ανέλαβαν στο μέσω της σεζόν.

Oι Γκαρσία και Γρηγορίου είναι οι μόνοι εκ των άλλων 10 που κέρδισαν στο πρώτο παιχνίδι που βρέθηκαν στον πάγκο των ομάδων τους.

Ο 56χρονος κόουτς είναι ο 11ος που πήρε τα «ηνία» ενώ είχε ξεκινήσει η αγωνιστική χρονιά, ενώ σε 2 περιπτώσεις παρατηρήθηκε το φαινόμενο της… αλλαγής στην αλλαγή, καθώς οι Μπάμπης Τεννές και Γιάννης Τάτσης δεν έμειναν πολύ σε Λαμία και ΑΕΛ αντίστοιχα, παρότι ανέλαβαν μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Εκ των 10 που προηγήθηκαν μόλις 2 κέρδισαν στο ντεμπούτο τους και πιο συγκεκριμένα οι Μιχάλης Γρηγορίου στο 2-0 της Λαμίας επί του Αρη και ο Πάμπλο Γκαρσία στο 3-1 του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Ακόμη 4 έμειναν στην ισοπαλία (Ακης Μάντζιος με Αρη,  Λάζλο Μπόλονι με Παναθηναϊκό, Γιάννης Τάτσης με ΑΕΛ, Μπάμπης Τεννές με Λαμία), ενώ οι Τραϊανός Δέλλας, Σάββας Παντελίδης, Τζιανλούκα Φέστα και Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησαν με το… αριστερό τη θητεία τους σε Παναιτωλικό, Ατρόμητο, ΑΕΛ και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Έτσι το ποσοστό επιτυχίας των «νέων» ανέρχεται μόλις σε 20%, κάτι που δεν λογίζεται ως και τόσο… καλός οιωνός για τον Νιόπλια και τη δική του «πρεμιέρα».

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: 

Πάμπλο Γκαρσία
Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3

 

Μιχάλης Γρηγορίου

Λαμία – Αρης 2-0

Τραϊανός Δέλλας

Παναιτωλικός – Αρης 0-1

Ακης Μάντζιος

Αρης – Car.Gr ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Λάζλο Μπόλονι

Παναθηναϊκός – Βόλος 1-1

Σάββας Παντελίδης

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 2-3

Γιάννης Τάτσης

ΑΕΛ – Ατρόμητος 0-0

Χαράλαμπος Τεννές

Λαμία – Παναιτωλικός 0-0

Τζιανλούκα Φέστα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ 1-0

Μανόλο Χιμένεθ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-

 

*Με bold οι ομάδες που ήταν ο εκάστοτε προπονητής.

**Δεν υπολογίζονται οι υπηρεσιακοί Απόστολος Τερζής (Αρης), Σωτήρης Συλαϊδόπουλος (Παναθηναϊκός), Λουτσιάνο (Παναιτωλικός).

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook