Μαχλάς για Νιόπλια: “Η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να γίνει, ήταν απαραίτητο το ηλεκτροσόκ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε στο sdna για την επιλογή του ΟΦΗ να δώσει τα ηνία στον Νίκο Νιόπλια.

«Η επιλογή του Νιόπλια είναι η καλύτερη που μπορούσε να γίνει για τον ΟΦΗ. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα την ομάδα, τους παίκτες και την καθημερινότητα την οποία άλλωστε ζούσε από μέσα. Ο Νιόπλιας είναι ένας ευφυής άνθρωπος και άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου» τονίζει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προσθέτει: «Πιστεύω πολύ σε αυτόν και στη βοήθεια που θα προσφέρει στην ομάδα σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύει. Όπως ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στον Γιάννη Σαμαρά και σε όλο το επιτελείο της ομάδας. Είναι μία δύσκολη στιγμή για τον ΟΦΗ που ωστόσο είμαι βαθιά πεπεισμένος πως θα περάσει».

Οι λόγοι της πτώσης και η αντίδραση των παικτών

Όσο για τους λόγους που κατά την κρίση του έφεραν τον ΟΦΗ στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας χωρίς να βγάζει στο γήπεδο την εικόνα της περυσινής ομάδας;

«Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι. Η ποιότητα στο φετινό ρόστερ δεν είναι τόσο μεγάλη. Συγκριτικά με την περυσινή ομάδα απουσιάζουν κάποιοι παίκτες – κλειδιά. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι συνεχόμενοι σοβαροί τραυματισμοί που έφεραν απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών και αποδυνάμωσαν την ομάδα. Από ένα σημείο και μετά έλειπε και η καλή ψυχολογία, ήρθε η πίεση κι έφτασε ο ΟΦΗ σε αυτό το σημείο. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουν να τα δώσουν όλα και να βγάλουν τον ΟΦΗ από αυτή την κατάσταση. Οι παίκτες οφείλουν να δείξουν χαρακτήρα και πως μπορούν τα καταφέρουν. Κι αφού σωθεί η χρονιά το καλοκαίρι, να γίνουν οι αλλαγές που πρέπει και θα συμβάλουν ώστε η ομάδα να κερδίσει το χρόνο που έχασε και να πάει μπροστά. Τώρα οφείλουμε όλοι και βάζω και τον εαυτό μου μέσα να είμαστε κοντά στην ομάδα. Να μεταδώσουμε την θετική μας ενέργεια στους παίκτες και στο νέο προπονητή. Είμαι αισιόδοξος πως στο τέλος θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και το πάθημα θα γίνει μάθημα. Όλα για κάποιον λόγο γίνονται».

«Εκτιμώ τον προπονητή Σίμο, αλλά ήταν απαραίτητο το…ηλεκτροσόκ»

Μετά από εννέα σερί ήττες ο Σίμος αποχώρησε από τον πάγκο του ΟΦΗ κι αυτό το «ηλεκτροσόκ» στα αποδυτήρια (κατά τον Μαχλά) θα μπορούσε να συμβεί λίγο νωρίτερα: “Δεν θεωρώ πως ο Σίμος είναι υπεύθυνος για όλα όσα έχουν συμβεί και τη βαθμολογική θέση της ομάδας. Θα μπορούσε ωστόσο να έχει γίνει αλλαγή προπονητή μία – δύο εβδομάδες νωρίτερα. Εκτιμώ απεριόριστα τόσο ως προπονητή, όσο και ως άνθρωπο τον Σίμο. Πολλές φορές όμως στο ποδόσφαιρο είναι απαραίτητο ένα…ηλεκτροσόκ στα αποδυτήρια. Ο Σίμος απέδειξε την περασμένη σεζόν πόσο αξιόλογος προπονητής είναι και παρά το γεγονός πως είχε μηδενική εμπειρία από τη Super League”.

«Δεν μπορούν όλοι οι παίκτες να σηκώσουν το μεγάλο… βάρος της φανέλας»

“Ο ΟΦΗ έχασε σημαντικούς παίκτες του όπως ο Σεμέντο, ο Φιγκειρέδο, ο Μάνος και αυτά τα κενά όπως αποδείχτηκε δεν αναπληρώθηκαν στο βαθμό που θα έπρεπε. Κι αυτό είναι κάτι που κόστισε στην ομάδα. Όχι πως οι παίκτες που υπάρχουν φέτος στο ρόστερ είναι ανεπαρκείς. Είναι καλοί, αλλά δεν είναι όλοι έτοιμοι να σηκώνουν το μεγάλο…βάρος της φανέλας και να το πάρουν πάνω τους”.

– Για την επιθετική δυστοκία που ταλαιπωρεί τον ΟΦΗ από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν: «Το νούμερο – ένα αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας είναι το γκολ. Απουσιάζει από το ρόστερ ο σέντερ φορ που θα έχει την ευχέρεια να σκοράρει και να δώσει βαθμούς. Στην αρχή της σεζόν το έκανε ο Σαρδινέρο, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να ζητάς από έναν παίκτη που δεν είναι καθαρόαιμος φουνταριστός να σκοράρει συνεχώς».

– Για το πόσο επηρεάζει η απουσία του κόσμου από το «Γεντί Κουλέ»: «Επηρεάζει όλες τις ομάδες κι όχι μόνο τον ΟΦΗ.

“Μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες που οφείλουν να βγάζουν το καλύτερο μέσα στο γήπεδο, αγωνιζόμενοι μπροστά σε κόσμο ή και σε άδειες εξέδρες. Η… καραμέλα της απουσίας του κόσμου δεν αποτελεί δικαιολογία”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook