Παυλόπουλος στον Αthletic: “Δεν είναι θέμα Σίμου η πορεία του ΟΦΗ, πρέπει να αντιστραφεί άμεσα η εικόνα του”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Κώστας Παυλόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για όλους και για όλα για τον φετινό ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παυλόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Είναι αλήθεια πως η φετινή πορεία του ΟΦΗ δεν είναι συνέχεια της περσινής σεζόν. Ήλπιζα πως θα διορθωθεί κάποια στιγμή και είναι γεγονός ότι στο ξεκίνημα της χρονιάς παίζαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο αλλά έλειπε το γκολ και δεν έρχονταν τα αποτελέσματα με αποτέλεσμα να χάνουμε και εγώ δεν θέλω να βλέπω την ομάδα μου να χάνει. Όμως μου άρεσε ο τρόπος ανάπτυξης του ΟΦΗ, παίζαμε επιθετικό ποδόσφαιρο και το θέμα ήταν το γκολ. Όμως από ένα σημείο και μετά δεν παίζαμε καλά, δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε στην περιοχή, ο τρόπος παιχνιδιού δεν πλησίαζε τον περσινό και η ομάδα δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην περσινή χρονιά”.

Για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ μέσα στο 2021: “Ούτε εμένα αρέσει αυτό που βλέπω τελευταία αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει όσο περισσότερο γίνεται πως πολλές φορές παίζει σημαντικό ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι και χρειάζεται να είσαι δυνατός για να ανταπεξέλθεις. Ίσως κάποια αρνητικά αποτελέσματα έδωσαν μεγαλύτερο βάρος ψυχολογικά από ότι περίμεναν και στην συνέχεια όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο βάρος τότε δεν μπορείς να παρουσιάσεις αυτό που θέλεις. Θα σας πω μια παρόμοια εμπειρία την χρονιά των μπαράζ της Ρόδου όπου παρότι είχαμε μια τρομερή ομάδα με 22 παίκτες – προσωπικότητες δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε και να ξεπεράσουμε εύκολα το ψυχολογικό βάρος. Ίσως τα παιδιά πρέπει να αποφορτιστούν και πιστεύω πως θα αλλάξουν όλα με ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Για την κριτική προς τον Γιώργο Σίμο: “Επειδή είδα μια δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Γιώργου Σίμου για εμένα η εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ δεν είναι θέμα προπονητή. Άλλωστε ο προπονητής είναι ο ίδιος με πέρυσι, όπως εμείς με τον Ευγένιο άλλες φορές βγαίναμε Ευρώπη και άλλες φορές 7οι και 8οι, έτσι θα συμβεί και τώρα. Και τότε υπήρχαν προβλήματα που επηρεάζανε την ομάδα, τα διόρθωναν το καλοκαίρι και πήγαιναν καλύτερα. Το νιώθω και το πιστεύω πως δεν είναι θέμα προπονητή και Σίμου. Ο Σίμος είναι γνώστης του αντικειμένου, αγαπάει πολύ τον ΟΦΗ και είναι και καλός προπονητής. Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να βρεις καλό προπονητή που να έχει και συναισθήματα για την ίδια την ομάδα”.

Για το αν χρειάζεται να γίνει αλλαγή προπονητή: “Φαντάσου στην χρονιά των μπαράζ της Ρόδου που η ομάδα δεν μπορούσε να κερδίσει και είχαμε προπονητή τον Γιάννη Σαμαρά, να προχωρούσε η διοίκηση σε αλλαγή. Δεν θα είχαμε καμία σωτηρία και η ομάδα δεν θα έβγαινε από τον βάλτο. Εκείνο το καλοκαίρι διορθώθηκαν όλα τα λάθη που είχαν γίνει και με προπονητή τον Γιάννη η ομάδα λίγο έλειψε να βγει Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Το ζητούμενο για εμένα δεν είναι ο προπονητής, ίσως κάποια παιδιά δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, είναι και οι τραυματισμοί που προέκυψαν όπως και ότι κάποια παιδιά που πέρυσι ήταν πρωταγωνιστές, φέτος λείπουν. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας όλους τους παράγοντες. Το ρόστερ επανέρχεται σιγά – σιγά και πιστεύω πως στην πορεία θα δούμε μια διαφορετική ομάδα”.

Για το αν θα μπει σε περιπέτειες ο ΟΦΗ: “Η λέξη περιπέτεια είναι άγνωστη στο μυαλό μου με αυτόν τον ΟΦΗ και δεν θέλω να το σκέφτομαι καθόλου. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως είναι εκεί και στα καλά και στα άσχημα. Πρέπει να υπάρχει υπομονή σε όλα τα πράγματα, το ποδόσφαιρο δεν είναι υπολογιστής να καθορίζεις τις εξελίξεις όπως εσύ θέλεις. Θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα, θα έρθουν και τα κακά. Όμως για να είμαστε ρεαλιστές η εικόνα του ΟΦΗ πρέπει να αντιστραφεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ομάδες που ξεκίνησαν άσχημα έχουν βρεθεί πιο πάνω από εμάς, όλα αυτά πρέπει να μπουν σε μια σειρά και λογική. Τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει να αντιδράσουμε από χθες κιόλας. Όσο και να μην το θέλουμε, δεν γίνεται σε μια ομάδα που όλα είναι λυμένα, να υπάρχει αυτό το βαθμολογικό αγκάθι”.

Για το αν λείπει το πάθος από τον ΟΦΗ: “Ο κόσμος μπορεί να έχει δίκιο όμως εγώ ακόμα και όταν ήμουν αθλητής δεν μπόρεσα να καταλάβω ποτέ αυτήν την λέξη. Προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής, ειδικά σε αυτό το επίπεδο, που να μην θέλει να παίξει καλά και να κερδίσει. Άλλο είναι το κομμάτι να έχει ταβάνι ένας αθλητής και άλλο να μην θέλει να κερδίσει. Δεν υπάρχει παίκτης στην Superleague 1 που να είναι αδιάφορος. Τα χαρακτηριστικά κάθε αθλητή είναι διαφορετικά, σίγουρα δεν υπάρχουν παίκτες με το πάθος του Νιόπλια, του Κολιτσιδάκη, του Τσινού, του Μαχλά όμως υπάρχουν χαρακτηριστικά που έχουν αυτά τα παιδιά που είναι καλύτερα από την δική μας γενιά”.

Για το μέλλον του ΟΦΗ: “Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Θα γίνει ένα φανταστικό κέντρο που θα αποτελεί στολίδι σε ολόκληρη την Ελλάδα, το αγωνιστικό κομμάτι που είναι και το δύσκολο, θα ξεπεραστεί. Αυτή η ομάδα ποτέ δεν σκεφτόταν αρνητικά και είμαι σίγουρος πως θα γυρίσει η κατάσταση”.

Για το αν έπαιξε ρόλο το άδειο γήπεδο: “Αυτό το γήπεδο είναι πολύ ιδιαίτερο, ακόμα και 4.00 – 5.000 χιλιάδες το βλέπεις και νιώθεις ότι είναι γήπεδο γεμάτο. H ώθηση που δίνει ο κόσμος σε αυτήν την ομάδα είναι κάτι μοναδικό για τον ΟΦΗ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook