Αδέρφια Ντε Γκούζμαν: Μια γλυκιά ιστορία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο μεγάλος αδερφός, ο Τζούλιαν έπαιξε (2013-2014) στην Ξάνθη-Ο Τζόναθαν παίζει τώρα στον ΟΦΗ-Διεθνής με τον Καναδά ο ένας, με την Ολλανδία ο άλλος-Ο πατέρας από τις Φιλιππίνες, η μητέρα από την Τζαμάικα

Τα όνειρα των αδερφών Ντε Γκούζμαν άρχισαν να μεγαλώνουν στο Σκάρμπορο, της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο, στον Καναδά. Εκεί γεννήθηκαν.

Ο μεγάλος, ο Τζούλιαν (ο πρώην παίκτης της Ξάνθης) στις 25 Μαρτίου 1981. Ο Τζόναθαν (ο νυν παίκτης του ΟΦΗ) στις 13 Σεπτεμβρίου 1987.

Δύο αγόρια και ένα κορίτσι, η Τζενέλ. Τα παιδιά του Μπόμπι από τις Φιλιππίνες και της Παουλίνα από την Τζαμάικα.

Από μικροί στο ποδόσφαιρο

Το μέρος που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν βρίσκεται στην κορυφή των βράχων του Σκάρμπορο, στα ανατολικά του Τορόντο. Γενικώς το Σκάρμπορο είναι μια περιοχή με αρκετούς μετανάστες, είναι από τις πιο πολυπολιτισμικές περιοχές στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο.

Ο πατέρας, ο Μπόμπι ήθελε τα αγόρια να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Λόγω ύψους όμως δεν το έκαναν. Ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο.

Ο Τζόναθαν κάποια στιγμή είχε πει τα εξής: “Μετά το σχολείο το μόνο που κάναμε ήταν να παίζουμε ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν λίγο ασυνήθιστο στον Καναδά γιατί σχεδόν κανείς στην ηλικία μας δεν το έκανε. Ο Καναδάς δεν είναι ποδοσφαιρική χώρα. Ήμασταν εξαιρέσεις”.

Η Μαρσέιγ εντοπίζει τον Τζούλιαν

Κάποια στιγμή, τα αγόρια έφυγαν για να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Πρώτος έφυγε ο μεγάλος, ο Τζούλιαν. Τον ανακάλυψαν οι σκάουτς της Μαρσέιγ όταν ακόμη έπαιζε στην Ακαδημία της ομάδας του Σκάρμπορο. Αφού έπαιξε με τη Β’ ομάδα της Μαρσέιγ, πήγε στη Σααρμπρίγκεν στη Β’ Γερμανίας. Από εκεί, το 2002 πήγε στο Αννόβερο και έγινε έτσι ο τρίτος Καναδός που έπαιξε στην Μπουντεσλίγκα. Εκεί έμεινε τρία χρόνια και μετά πήγε στη Λα Κορούνια όπου παρέμεινε μέχρι το 2009

Ο πρώτος Καναδός στη La Liga

Ο Τζούλιαν ήταν ο πρώτος Καναδός που έπαιξε στην Ισπανία, στη La Liga όταν πήγε το 2005 στη Λα Κορούνια. Παρεμπιπτόντως, με τη Λα Κορούνια, τη σεζόν 2007-2008 αναδείχτηκε ο καλύτερος παίκτης της σεζόν.

Ο Τζόναθαν πάει Ολλανδία

Στην Ευρώπη πάει και ο μικρότερος αδερφός, ο Τζόναθαν, αυτός όμως πάει στην Ολλανδία. Ο λόγος είναι ο ίδιος. Το ποδόσφαιρο… Να αναπτύξει το ταλέντο του και να βρει περισσότερες και μεγαλύτερες προοπτικές.

Στην Ολλανδία πάει σε ηλικία 12 χρόνων και αναδεικνύεται από την Ακαδημία της Φέγενορντ με την οποία κάνει πάνω από 100 συμμετοχές. Έπαιξε 4 φορές με την Εθνική Ολλανδίας U-21 πετυχαίνοντας τρία γκολ και ήταν μέλος της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008. Το 2010 πήγε στη Μαγιόρκα και μετά στη Βιγιαρεάλ.

Διεθνείς με άλλες χώρες

Τα δύο αδέρφια λοιπόν είναι διεθνείς με διαφορετικές χώρες. Ο μεγάλος, ο Τζούλιαν, με τον Καναδά. Και μάλιστα, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής Καναδά. Εχει 89 συμμετοχές και στη δεύτερη θέση είναι ο Χάτσινσον (ο νυν παίκτης της Μπεσίκτας) με 84 όσες και ο Πολ Σταλτέρι (μεταξύ άλλων, πρώην της Τότεναμ) που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2010.

Ο Τζόναθαν είναι διεθνής με την Ολλανδία. Έκανε συμμετοχές με την U21 και U23.

Η κουβέντα των αδερφών

Τα δύο αδέρφια δεν έπαιξαν ποτέ μαζί στην Εθνική Καναδά. Ο Τζόναθαν, ο μικρότερος δηλαδή, ο νυν παίκτης του ΟΦΗ, δεν είχε κληθεί στην Εθνική Ολλανδίας από το 2008.

Κάποια στιγμή μάλιστα το 2011 ο μεγαλύτερος αδερφός, ο Τζούλιαν είχε πει: “Μίλησα αρκετά με τον αδερφό μου για την προοπτική που θα έχει παίζοντας με τον Καναδά και ήταν η πρώτη φορά που ήταν πιο έτοιμος να εκπροσωπήσει τον Καναδά”. Η ιστορία πάντως δεν συνεχίστηκε.

Στην Ξάνθη και στον ΟΦΗ

Ο Τζούλιαν πλέον ασχολείται παραγοντικά με το ποδόσφαιρο καθώς είναι συνιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας, “1812 FC Barrie”, στον Καναδά. Ο Τζούλιαν, τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε σε 29 παιχνίδια με την Ξάνθη, από τα οποία τα 28 ήταν βασικός. Εξι χρόνια αργότερα, τούτη τη σεζόν, στην Ελλάδα άρχισε να παίζει με τον ΟΦΗ και ο αδερφός του, ο Τζόναθαν.

Η… “κόντρα” που δεν έγινε ποτέ

Η ιστορία το έφερε έτσι που τα δύο αδέρφια παραλίγο θα έπαιζαν αντίπαλοι. Τη σεζόν 2008-2009 από την κλήρωση των ομίλων του Europa League, στον 8ο όμιλο βρέθηκαν η Λα Κορούνια (του Τζούλιαν) και η Φέγενορντ, του Τζόναθαν.

Στις 27 Νοεμβρίου 2008 η Λα Κορούνια νικά με 3-0 τη Φέγενορντ. Τα δύο αδέρφια όμως δεν έπαιξαν αντίπαλοι. Αμφότεροι ήταν τραυματίες.

novasports.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook