Η “τρέλα” του φετινού ΟΦΗ αποτυπώνεται από τους αριθμούς!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η απόλυτη τρέλα που ζουν φέτος στον ΟΦΗ αποτυπώνεται πλήρως από τους αριθμούς. Από τους κορυφαίους σε κατοχή μπάλας και συνολικές πάσες – στην αντίπερα όχθη σε αμυντικό επίπεδο.

Έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και οι αριθμοί που προκύπτουν από τις στατιστικές κατηγορίες είναι αρκετές για να αποτυπώσουν το καρδιογράφημα του ΟΦΗ και τα πάνω – κάτω που παρουσιάζει στην πορεία του κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες, ο ΟΦΗ βρίσκεται πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ όπως στις συνολικές ενέργειες προς την αντίπαλη εστία με ποσοστό 77%, όπως επίσης οι δύο παραπάνω ομάδες βρίσκονται πάνω από τους ποδοσφαιριστές του στην κατηγορία των πασών με 45%. Η αστοχία του ΟΦΗ και η έλλειψη γκολ αποτυπώνεται από το γεγονός πως ο ΟΦΗ βρίσκεται στην 4η θέση με τα περισσότερα σουτ που φτάνουν στον στόχο, με ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ να έχουν περισσότερα από εκείνον ενώ επίσης ο ΟΦΗ βρίσκεται στην 6η θέση της συγκεκριμένης λίστας με τις περισσότερες ευκαιρίες.

Στον αντίποδα αποδεικνύεται και βάσει αριθμών η πληγή των “στημένων” φάσεων για τον ΟΦΗ καθώς είναι η ομάδα που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα της Superleague: Ο ΟΦΗ έχει δεχτεί 15 γκολ από στημένες φάσεις (7 από κόρνερ, 4 από εκτελέσεις φάουλ, 1 από απευθείας εκτέλεση φάουλ, 4 πέναλτι). Παράλληλα ο ΟΦΗ δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα δικά του στημένα καθώς μετά από 20 αγωνιστικές βρίσκεται στην προτελευταία θέση της εν λόγω στατιστικής κατηγορίας έχοντας πετύχει 5 γκολ (1 από κόρνερ, 1 από φάουλ και 3 πέναλτι που έχει κερδίσει) με τελευταία την ΑΕΛ με μόλις 4 γκολ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook