Νέες δηλώσεις Λούπου για την θητεία του σε Ελλάδα – ΟΦΗ: “Πήρα χάπια για να αυτοκτονήσω”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ρουμάνος με νέες του δηλώσεις περιγράφει την θητεία του στην χώρα μας. “Ο Βαρδινογιάννης ήταν σαν τον Τσαουσέσκου, έκανε ότι ήθελε στην Ελλάδα”.

Η περίοδος του Ντάνουτ Λούπου στην Ελλάδα είναι συνδυασμένη με Παναθηναϊκό (για εξωαγωνιστικούς λόγους) και ΟΦΗ (αγωνιστικούς) ενώ αγωνίστηκε και στην Κόρινθο. Παρότι έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο Ρουμάνος αποχώρησε από την Ελλάδα, οι ιστορίες που συνεχίζει να διηγείται στον τύπο της χώρας του είναι αρκετές. Πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλύψει πως ενώ αγωνιζόταν στον ΟΦΗ, είχε δεχτεί πρόταση από την Ατλέτικο Μαδρίτης – λίγο καιρό μετά την ήττα αποκλεισμός των Ισπανών και τώρα επανέρχεται με νέες ιστορίες.

Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας αναφέρθηκε στην περίοδο που βρισκόταν στην φυλακή για την γνωστή υπόθεση κλοπής: “Πέρασα στην φυλακή 2,5 μήνες ακόμα και αν είναι νόμιμο, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, να μην κρατείσαι για παραπάνω από 30 μέρες. Όταν με συνέλαβαν πήγαινα στο περίπτερο να πάρω τσιγάρα. Μετά από 52 μέρες ο δικηγόρος με άφησε μόνο, ήρθε και μου επέστρεψε τα λεφτά γιατί όπως μου έλεγε ήθελε να ζήσει ήσυχα, ότι έχει οικογένεια και παιδιά και πως δεν θέλει να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ο Βαρδινογιάννης, εκείνα τα χρόνια, έκανε στην Ελλάδα ότι ήθελε. Ήταν σαν τον Τσαουσέσκου στην Ρουμανία. Πήρα χάπια και προσπάθησα να αυτοκτονήσω μέσα στην φυλακή. Ήθελα να δηλητηριαστώ και νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο για μια εβδομάδα. Ο Βαρδινογιάννης μετά που είδε τι έκανα, τρόμαξε και στην συνέχεια ήρθε ένας δικηγόρος και με έβγαλε από την φυλακή. Υπέγραψα ένα λευκό χαρτί με το οποίο παραιτούμουν από όλες τις οικονομικές απαιτήσεις. Είχα συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια, όλα έγιναν για να μην μου δώσει τα λεφτά μου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook