Ο λαός ψήφισε: Κορυφαίος Αργεντινός ο Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μέσα από την μεγάλη συμμετοχή των αναγνωστών του Gentikoule στο χθεσινό Poll, ο “Ινδιάνος” αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Αργεντινός που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ. Δείτε το αφιέρωμα στον Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο.

Το Poll του Gentikoule για τον κορυφαίο εκπρόσωπο της Αργεντινής στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο. Ο “Ινδιάνος” με τον προβληματικό χαρακτήρα αλλά που παράλληλα ήταν ένας “μάγος” της μπάλας απέδειξε πως παρότι έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια, παραμένει στις καρδιές των φιλάθλων του ΟΦΗ. Ο Ντελγκάδο πήρε το 49% των ψήφων των αναγνωστών του Gentikoule με τον Χουάν Νέιρα να έρχεται δεύτερος με ποσοστό 36% ενώ την τετράδα έκλεισαν οι Μιγκέλ Μεγιάδο (8%) και Ματίας Βερόν (7%).

Ο τεράστιος Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ το καλοκαίρι του 1990. Ο περίφημος “Ινδιάνος” είχε κάνει όνομα στην πατρίδα του φορώντας την φανέλα της Ουρακάν όπου λατρεύτηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου και ήρθε στον ΟΦΗ όπου μέσα σε έξι μήνες έκανε πράγματα και θαύματα με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 1991 να πάρει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό.

Στον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στον ΟΦΗ πέτυχε έξι γκολ σε 22 εμφανίσεις με τα “ασπρόμαυρα” ωστόσο στον Παναθηναϊκό δεν μακροημέρευσε. Με την φανέλα των “πρασίνων”, ο Ντελγκάδο αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι και λίγους μήνες μετά κατηφόρισε στο Ηράκλειο όπου παρέμεινε στον ΟΦΗ για 1,5 χρόνο ακόμα επιστρέφοντας στην πατρίδα του το καλοκαίρι του 1993.

Στο διάστημα της παρουσίας του στον ΟΦΗ κατέγραψε 53 συμμετοχές πετυχαίνοντας 11 γκολ ενώ στο βιογραφικό του στο Ηράκλειο καταγράφεται ένα από τα κορυφαία γκολ που έχει δει ο κόσμος σε ένα παιχνίδι με τον Άρη όπου πέρασε την μισή ομάδα για να σκοράρει ένα εντυπωσιακό τέρμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook