Βέρα: “Σώσαμε τον ΟΦΗ ενώ ήταν σε ελεύθερη πτώση”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χάιμε Βέρα μιλώντας στην ιστοσελίδα lacuarta.com αναφέρθηκε στην θητεία του στον ΟΦΗ αποκαλύπτοντας την παρουσία προτάσεων από ελληνικές ομάδες.

Ο Χιλιανός τεχνικός παρότι βρίσκεται χωρίς ομάδα μετά την αποχώρηση του από τη Ντεπορτίβο Ικίκε συνεχίζει να απασχολεί τα media της πατρίδας του και με συνέντευξη που παραχώρησε στην Lacuarta αναφέρεται στα πλάνα του, στην θητεία του στον πάγκο του ΟΦΗ αποκαλύπτοντας προτάσεις από την χώρα μας.

Η συνέντευξη ξεκινάει έτσι: Τι συνέβη μετά την παρουσία του στον ΟΦΗ; Η ΟΥΕΦΑ δεν αναγνώριζε το δίπλωμα προπονητή που είχε και έπρεπε να επιστρέψει στην Χιλή. Για αυτόν τον λόγο, το Κρητικό είδωλο λέει στην Lacuarta ότι “είχα συζητήσεις με ομάδες, τα πήγαμε καλά στην Ελλάδα και αναγνώρισαν την δουλειά μου. Όταν πήγαμε στον ΟΦΗ ήταν σε ελεύθερη πτώση και καταφέραμε να τον σώσουμε. Η ομάδα κέρδισε μέσα από την δική μας παρουσία” είναι οι πρώτες λέξεις του Χάιμε Βέρα.

Την προηγούμενη χρονιά η ΟΥΕΦΑ δεν σου άφησε να δουλέψεις εκεί. Ψάχνεις την εκδίκηση; 

“Νιώθω κάπως έτσι, κάναμε όλη την γραφειοκρατία που χρειαζόταν για να πάρουμε την άδεια. Απαιτούσαν να έχουμε έναν χρόνο παραπάνω ως προϋπηρεσία στην πρώτη κατηγορία, ήδη την είχα συμπληρώσει και θέλουμε να δούμε τι θα πουν τώρα. Προς το παρόν, αν δεν πάρουμε απάντηση, θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα στην Χιλή για να δούμε τι θα γίνει”.

Νιώθεις ότι στην Ελλάδα σε εκτιμούν περισσότερο;

“Με εκτιμούν ακόμα περισσότερο ως παίκτης αν και στην Χιλή με αγαπούν επίσης. Το να είσαι μακριά από την χώρα σου με μια παράξενη γλώσσα και να πετυχαίνεις είναι διπλάσια η αξία και αν πρέπει να φύγω για να αναγεννηθώ, θα το κάνω, δεν φοβάμαι γιατί ξέρω να φροντίζω τον εαυτό μου. Υπήρχαν δύο με τρεις ομάδες που ρώτησαν για εμένα και με κρατάει πίσω μόνο η ΟΥΕΦΑ που δεν μου δίνει την άδεια να εργαστώ”.

Τελευταία ερώτηση: Τι συνέβη με την Ικίκε;

“Στην Ικίκε ήμουν για τέσσερα χρόνια, κερδίσαμε το Κύπελλο Χιλής, προκριθήκαμε στο Σουνταμερικάνα και το Κόπα Λιμπερταδόρες. Το 2019 καταφέραμε να σωθούμε, τώρα τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε και έπρεπε να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Θα μπορούσα να είμαι εκεί αν ήθελα αλλά ήταν μια απόφαση, από κοινού, με την διοίκηση”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook