Φάμπιο Στάρτζεον: Από τα “ραντάρ” της Λίβερπουλ και της Σέλτικ στα “ασπρόμαυρα” του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια έρευνα στο διαδίκτυο αναδεικνύει πως ο Πορτογάλος εξτρέμ από wonderkid που μπήκε στο στόχαστρο δύο μεγαθηρίων είχε ως αποτέλεσμα να βρει το λιμάνι του στον ΟΦΗ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Φάμπιο Στάρτζεον βρίσκεται στα 26 του χρόνια όμως ήδη σε αυτήν την ηλικία έχει προλάβει να αλλάξει τέσσερις ομάδες με τον ΟΦΗ να είναι η πέμπτη της καριέρας του. Ένας ΟΦΗ που διεκδικούσε τον Στάρτζεον για αρκετό καιρό, πριν ανακοινώσει την μεταγραφή του, και που τελικά κατάφερε όχι μόνο να τον πάρει από την Φεϊρένσε αλλά να τον πείσει να υπογράψει και συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήδη πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εκκινήσεις της καριέρας του και μάλιστα ενώ,έχει αγωνιστεί σε μόλις επτά παιχνίδια, έχει πετύχει τρία γκολ ξεπερνώντας την περσινή επίδοση το. Άξιο αναφοράς είναι το στοιχείο που πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Πορτογάλος έχει πετύχει 9 γκολ σε 127 παιχνίδια με την Μπελενένσες και φέτος ήδη έχει σκοράρει 3 φορές σε 7 με την φανέλα του ΟΦΗ.

Στον ΟΦΗ φαίνεται πως βρήκε το λιμάνι του, ένας παίκτης που πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα με την φανέλα της Ξάνθης ωστόσο στο Ηράκλειο δείχνει ότι δέθηκε με τον σύλλογο και τις συνθήκες δουλειάς με αποτέλεσμα να βλέπουμε και δυναμικά “ποσταρίσματα” από τον ίδιο μέσω των social media.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Μπελενένσες και στα 19 του χρόνια άφησε το σημάδι του στην Πορτογαλία. Στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας έχει 46 συμμετοχές (!!) παίζοντας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ενώ πετυχαίνει πέντε γκολ με αποτέλεσμα να μπει στα ραντάρ των μεγάλων της Πορτογαλίας όπως η Μπενφίκα αλλά και των… μεγάλων της Ευρώπης όπως η Λίβερπουλ.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Mirror που στις 12 Οκτωβρίου 2014 αποκαλύπτει πως η Λίβερπουλ παρακολουθεί στενά τον Φάμπιο Στάρτζεον με το τμήμα σκάουτινγκ του club να τον βλέπει live στα παιχνίδια της Μπελενένσες. Ο Πορτογάλος αξιολογείται από την ομάδα του 2,4 εκ. λίρες και στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το ενδιαφέρον της Μπενφίκα αλλά ο ίδιος θέλει να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ λόγω του ότι ο πατέρας του είναι Άγγλος. Μάλιστα ο ίδιος ο τότε προπονητής της Λίβερπουλ Μπρένταν Ρότζερς είναι εκείνος που παρακολουθεί στενά τον Φάμπιο Στάρτζεον μέσω του Πορτογάλου σκάουτερ Τιάγκο Ιγιόρι.

Πλέον το καλοκαίρι του 2020 ο Φάμπιο Στάρτζεον έχει πετύχει ήδη τρία γκολ σε επτά παιχνίδια κάνοντας την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook