Χάθηκαν οι… Ελπίδες για πρόκριση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε με 2-0 εντός έδρας από την Τσεχία και έμεινε οριστικά εκτός Euro. Τρεις παίκτες του ΟΦΗ αγωνίστηκαν.

O Γιάννης Γκούμας παρέταξε στην αρχική εντεκάδα τρεις παίκτες του ΟΦΗ, τον Διαμαντή, τον Λυμπεράκη και τον Μπαλογιάννη, με τον Ουές να μένει στον πάγκο.

Το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας πέρασε χωρίς γκολ και ιδιαίτερες φάσεις, με τον αποβολή του Λυμπεράκη να είναι το πιο σημαντικό γεγονός του. Ο αμυντικός του ΟΦΗ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 42ο λεπτό, σε μία φάση που ο διαιτητής του αγώνα ήταν αρκετά αυστηρός, καθώς θεώρησε πως μετά από ένα φάουλ πάτησε τον πεσμένο αντίπαλό του.

Η Τσεχία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και πίεσε έντονα στην «επανάληψη». Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς όταν στο 68ο λεπτό ο Μπούχα ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί πως το (αυστηρό) πέναλτι είχε αποκρούσει ο Σιαμπάνης, όμως δόθηκε επανάληψη και οι Τσέχοι κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ.

Τα όνειρα της Εθνικής για πρόκριση «σκότωσε» ο Ντρχαλ, όταν στο 91ο λεπτό βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του διακριθέντα Σιαμπάνη και έγραψε το τελικό 0-2.

H Eθνική Ελλάδος Κ21 αντιμετωπίζει την Σκωτία ξανά εντός έδρας την Τρίτη, έχοντας ως σκοπό να τελειώσει με μία νίκη τα προκριματικά.

Ελλάδα – Τσεχία Κ21 0-2

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Κατράνης, Μπουζούκης (46′ Χ. Τσιγγάρας), Α. Τσιγγάρας (72′ Μπότος), Μπαλογιάννης (46′ Παπανικολάου), Λυμπεράκης, Κούτσιας (57′ Καμπετσής), Βρουσάι (80′ Μαχαίρας).

ΤΣΕΧΙΑ (Κάρελ Κρέιτσι): Γιέντλιτσκα, Ζίμα, Κρέιτσι, Πλεχάτι (46′ Όστρακ), Χολίκ, Χάβελκα (46′ Γκράνετσκι), Γιάνοσεκ, Μάτουσεκ (65′ Βάνιτσεκ), Μπούχα, Λινγκρ (89′ Κλίμα), Σασίνκα (77′ Ντρχαλ).

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook