ΟΦΗ: Το πρόγραμμα κάνει υποχρεωτικό το “ρεφάρισμα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι βαθμοί που χάθηκαν και το πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου προβλέπουν ένα καυτό 40ημερο με το Ηράκλειο να είναι βαρόμετρο.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία με μόλις έξι βαθμούς σε οκτώ αγωνιστικές ωστόσο υπάρχουν και πολλά ελαφρυντικά. Μέσα στις πρώτες οκτώ πρώτες αγωνιστικές, ο ΟΦΗ αντιμετώπισε στις τέσσερις από αυτές ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό ωστόσο είναι δεδομένο πως θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή αν λάβουμε υπ’ όψιν μας το γεγονός ότι χάθηκαν τέσσερις βαθμοί στις τελευταίες φάσεις των παιχνιδιών με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό.

Ωστόσο όσο απαιτητικό ήταν το πρόγραμμα των οκτώ πρώτων αγωνιστικών, άλλο τόσο βατό θεωρείται εκείνο των επόμενων πέντε μέχρι και το τέλος του 2020. Όλοι οι αντίπαλοι του ΟΦΗ είναι ομάδες που μπορούν να του δώσουν νίκες, αρκεί και ο ίδιος να δείξει ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστική συνέπεια ενώ στα συν υπολογίζονται και οι μαζεμένες επιστροφές ποδοσφαιριστών που έλειψαν τόσο πολύ στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την επιστροφή στην δράση ο ΟΦΗ μπαίνει σε μια σειρά αγώνων που του δίνουν την δυνατότητα να είναι αισιόδοξος. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ο παράγοντας έδρα που καλείται να αξιοποιηθεί, μετά από εννέα άγονα παιχνίδια, καθώς τα τρία από τα επόμενα πέντε παιχνίδια θα γίνουν στο Ηράκλειο κόντρα στους δύο νεοφώτιστους (ΠΑΣ, Απόλλωνα) και τον Άρη ενώ θα πάει δύο φορές στην Θεσσαλία προκειμένου να αντιμετωπίσει ΑΕΛ και Βόλο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ο βαθμός δυσκολίας του δεν έχει καμία σχέση με ότι είδαμε μέχρι στιγμής και επιπλέον αλλάζει, προς τα κάτω, η πίστα των παιχνιδιών που έδωσαν μέχρι στιγμής οι παίκτες του Γιώργου Σίμου. Από εκείνους εξαρτάται αποκλειστικά η αλλαγή του, μέχρι τώρα, κλίματος που έχει διαμορφωθεί λόγω της πενιχρής βαθμολογικής συγκομιδής του ΟΦΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα «φωτιά» των 29 ημερών:

23/11 Bόλος – ΟΦΗ

29/11 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα

6/12 ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

12/12 Λάρισα – ΟΦΗ

19/12 ΟΦΗ – Άρης

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook