Μονόδρομος η επιστροφή του ΟΦΗ στο 4-2-3-1

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το 5-4-1 εφαρμόστηκε από τον Σίμο στα τελευταία παιχνίδια, δεν δούλεψε αλλά κυρίως δεν εμφάνισε όσα είδαμε πέρυσι και με τις επιστροφές δείχνει μονόδρομος η αλλαγή συστήματος στον Βόλο.

Μέχρι έναν βαθμό το 5-4-1 που είδαμε στα τελευταία παιχνίδια του ΟΦΗ έχει μια σοβαρή λογική. Εξτρέμ δεν υπήρχαν, δεκάρι δεν υπήρχε, απέμειναν ελάχιστα κεντρικά χαφ που μπορούσαν να πάρουν πάνω τους την οργάνωση του παιχνιδιού του ΟΦΗ. Πλέον με τις επιστροφές να ανοίγουν τον δρόμο για επιπλέον επιλογές στον Γιώργο Σίμο, η αλλαγή διάταξης του ΟΦΗ στα επόμενα παιχνίδια είναι μονόδρομος.

Το είπε ο Σίμος χθες το απόγευμα και έχει (μεγάλο) δίκιο σε αυτό το κομμάτι: Ο ΟΦΗ από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν έχει βρει ούτε κορμό αλλά ούτε και σταθερή διάταξη στην ενδεκάδα του. Τα προβλήματα και οι απουσίες δεν έδωσαν την δυνατότητα στον τεχνικό του ΟΦΗ να διατηρήσει έναν βασικό κορμό με αποτέλεσμα να έχουμε δει, μέχρι και χθες, οκτώ διαφορετικές ενδεκάδες όπως και οκτώ διαφορετικά σχήματα στην άμυνα.

Με τις επιστροφές των Σολίς, Σαρδινέρο, Νέιρα, τον βαθμό ετοιμότητας του Ντε Γκουζμάν, η επιστροφή στο 4-2-3-1 δείχνει (και είναι) μονόδρομος για τον ΟΦΗ και τον Γιώργο Σίμο.

Ο ΟΦΗ μπορεί να έβγαλε φάσεις τόσο στην Τούμπα, όσο και στην Τρίπολη όμως στηριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κρεσέντο του Αντίλ Ναμπί με τον Άγγλο μέσο να δημιουργεί μόνος του όσες ευκαιρίες (δεν) έβγαλε η ίδια η ομάδα στα τελευταία λεπτά. Και αυτό είναι ένα δείγμα ότι το 5-4-1 δεν λειτούργησε καθόλου καλά σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook