Ο Σακόρ που κυριαρχεί και ο Στάρτζεον που μπορεί μόνο στα άκρα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νορβηγός έδειξε κόντρα στον Ολυμπιακό τον καλύτερο εαυτό του και ο Πορτογάλος που εγκλωβίζεται στον άξονα.

Ο Βαγιέμπαχ Σακόρ αναζητούσε τις καλές εμφανίσεις και η αλήθεια είναι πως χωρίς τον Νέιρα στην ενδεκάδα βρήκε και τον χώρο αλλά και την δυνατότητα να αποκτήσει συνεχόμενα παιχνίδια. Κάτι που τον βοήθησε να αποκτήσει και ρυθμό, μέσα από τις συνεχόμενες συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό να είναι ισοπεδωτικός απέναντι σε χαφ υψηλού επιπέδου όπως ο Καμαρά. Ο Σακόρ βγήκε κερδισμένος στις περισσότερες μονομαχίες και το σημαντικό είναι, όπως έχει φανεί και στο παρελθόν, ότι επειδή πρόκειται για παίκτη ψυχολογίας, όλοι περιμένουν να είναι καλύτερος στην πορεία του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα που ο Σακόρ παρουσίασε μια εντυπωσιακή εικόνα μέσα στο γήπεδο, ο Φάμπιο Στάρτζεον, ελλείψει βέβαια και των Ναμπί, Ντε Γκουζμάν, μοιάζει να εγκλωβίζεται στον άξονα. Ο Πορτογάλος που είναι ξεκάθαρος winger δεν κατάφερε να δώσει στο παιχνίδι του ΟΦΗ όλα όσα βλέπαμε από τον Άγγλο, κάτι που λίγο – πολύ βέβαια είναι αναμενόμενο αφού η θέση του είναι στα άκρα και όχι στον άξονα.

Η λογική λέει πως μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και με τον Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν να είναι σε θέση να ξεκινήσει βασικός, όπως φάνηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Φάμπιο Στάρτζεον θα επιστρέψει στα άκρα παίζοντας ως καθαρόαιμος winger. Άλλωστε κόντρα στον Παναθηναϊκό, παίζοντας στο αριστερό φτερό της επίθεσης, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Συν τοις άλλοις με τον Στάρτζεον να παίζει αναγκαστικά στον άξονα, ο ΟΦΗ παρουσιάζει έλλειμμα δημιουργίας καθώς ναι μεν ο Πορτογάλος είναι χαρισματικός με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να δημιουργήσει επιθέσεις πηγαίνοντας σε επιθέσεις ένας εναντίον ενός όμως την ίδια ώρα μοιάζει εγκλωβισμένος παίζοντας πίσω από τον επιθετικό και ενώ πίσω του βρίσκονται ακόμα δύο χαφ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook