Δασκαλάκης: “Πολυτέλεια ο Βάτερμαν για την Ελλάδα, προτιμώ τον Σωτηρίου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σήφης Δασκαλάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τους γκολκίπερ του ΟΦΗ ενώ έπλεξε το εγκώμιο του τρόπου λειτουργίας του club λέγοντας πως “οι ουρανοξύστες δεν χτίζονται σε μια μέρα, ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή.

Aναλυτικά όσα είπε ο Σήφης Δασκαλάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το λάθος του Βάτερμαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ: “Για τους απ’ έξω που δεν έχουν κάτσει κάτω από τα δοκάρια και δεν έχουν νιώσει την μοναξιά του τερματοφύλακα, ακόμα και ο Νόειρ που είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου έχει κάνει σοβαρά λάθη. Το ότι θα κάνει κάποιος λάθη, δεν σημαίνει πως δεν θα τα επαναλάβει”.

Για τον Μπόι Βάτερμαν: “Ο Βάτερμαν είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας απλά πιστεύω πως πρέπει να του εξηγήσει κάποιος το τι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως με μια κατανόηση της πραγματικότητας στην Ελλάδα, να δούμε αλλόν, ακόμα καλύτερο τερματοφύλακα ώστε να αντιληφθεί ότι παίζει στην Ελλάδα που δεν έχει και το πιο ποιοτικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Πιθανολογώ ότι ίσως πιέστηκε μετά τo γκολ που δέχτηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που για εμένα δεν έχει καμία ευθύνη σε αυτήν την φάση και για αυτόν τον λόγο παίρνει βεβιασμένες αποφάσεις με αποτέλεσμα να εκτίθεται. Ο Βάτερμαν, κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα. Κόντρα στην ΑΕΚ ήθελε να κάνει το κάτι παραπάνω και το έφαγε. Αν του πει κάποιος κάνε το πιο απλό, δεν θα το δεχόταν το γκολ”.

Για την παρουσία δύο καλών γκολκίπερ στον ΟΦΗ: “Μπορεί να είναι καλύτερος ο ένας από τον άλλον ή και ο Σωτηρίου να είναι χειρότερος από τον Βάτερμαν γιατί δεν έχει τις παραστάσεις που έχει αλλά για εμένα πρέπει να πάρει ξανά ευκαιρίες. Εγώ σαν οπαδός του ΟΦΗ προτιμώ τον Σωτηρίου που έκανε τα πιο απλά”.

Για το πως επηρεάζεται ο τερματοφύλακας: “Αυτό διαφέρει από τερματοφύλακα σε τερματοφύλακα. Εγώ μετά από σοβαρό λάθος που έχω κάνει σε παιχνίδι δεν ήθελα να μου μιλάει ούτε η μητέρα μου. Ήθελα να ηρεμήσω για 24 ώρες και μετά να προπονηθώ στο φουλ ώστε να καλύψω το λάθος που είχα κάνει. Ο κάθε άνθρωπος το αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο”.

Για το πόσο σημαντικό είναι να είναι καλός ένας τερματοφύλακας με την μπάλα στα πόδια: “Για εμένα έχει υπερεκτιμηθεί αυτή η ικανότητα. Τι εννοώ; Ότι για εμένα προσωπικά η λέξη τερματοφύλακας είναι και αυτό που σημαίνει. Το ότι μπορεί να είναι άριστος ένας τερματοφύλακας με την μπάλα στα πόδια δεν σημαίνει ότι θα βοηθήσει και την ομάδα μου να πάρει αποτέλεσμα. Αυτά θέλω να τα κάνει το “δεκάρι”, εννοείται και πρέπει να κάνει σωστά πέντε πράγματα και να δίνει σωστές πάσες, εννοείται ότι ο Βάτερμαν είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια όμως προτιμώ να είναι καλός και κάτω από την εστία του”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Πρέπει να πω ότι ξαφνιάστηκα ευχάριστα από την ομάδα. Ο λόγος είναι ότι περίμενα πως θα συναντήσει δυσκολίες επειδή οι αντίπαλοι του ΟΦΗ γνώριζαν πλέον τον τρόπο παιχνιδιού του και είχαν βρει πως θα τον αντιμετωπίσουν. Όμως παρ’ όλα αυτά, ο ΟΦΗ παίζει καλή μπάλα ακόμα και προχθές κόντρα στην ΑΕΚ με τόσες απουσίες, ήταν καλός το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν κάποια κενά διαστήματα όμως ο ΟΦΗ φέτος έχει βάθος. Οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία, είναι μια πραγματικότητα”.

Για το πλάνο που υπάρχει στον ΟΦΗ: “Θα πω κάτι κλισέ, αλλά είναι η πραγματικότητα. Οι ουρανοξύστες δεν χτίζονται σε μια μέρα. Συνήθως μιλάμε για ένα πενταετές πλάνο, αυτό σημαίνει ότι θέλει χρόνο. Ο Γιάννης Σαμαράς είναι ο ποδοσφαιρικός “μπαμπάς” μου, θα ήθελα να δω περισσότερους Κρητικούς ποδοσφαιριστές αλλά γνωρίζω ότι αυτό είναι κάτι που θέλει χρόνο. Ο ΟΦΗ κάνει κάτι διαφορετικό και δεν είναι τυχαίο ότι έχει πάρει τα εύσημα από όλους τους αντιπάλους του. Θα συμβούλευα τον κόσμο του ΟΦΗ να έχει υπομονή, από εκεί που σωθήκαμε στο 97′ το 2019, έναν χρόνο μετά βγήκαμε Ευρώπη. Αν δεν έμπαινε εκείνο το γκολ, πέρυσι θα πανηγυρίζαμε για την άνοδο. Για εμένα δεν είναι επιτυχία η έξοδος στην Ευρώπη αλλά να δω την ομάδα να έχει πολλούς Κρητικούς ποδοσφαριστές”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook