Πίσω από τις λέξεις όσων είπε ο Σαμαράς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΠΑΕ στο επίσημο περιοδικό τις Σίτι δείχνει και τον δρόμο με τον οποίο θα πορευτεί ο ΟΦΗ μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Όλα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και διαβάσατε χθες το βράδυ έχουν την δική τους σημασία. Άλλωστε ο Γιώργος Σαμαράς δεν είναι και ο άνθρωπος που βγαίνει να μιλάει στα media κάθε λίγο και λιγάκι. Το αντίθετο. Όσο πιο σπάνια μιλάει, τόσο μεγαλύτερη σημασία έχουν τα δικά του λόγια. Από όλα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ για τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο και στον πιο… δύσπιστο είναι ότι ο σύλλογος δεν αλλάζει φιλοσοφία και δεν πρόκειται να αλλάξει όχι μόνο μετά από μια ήττα, αλλά μετά από… τριανταμία!

“Δεν αλλάζουμε τον προπονητή εάν έχουμε ένα κακό αποτέλεσμα ή αν δεν αλλάζουμε τον οποιονδήποτε εάν κάτι δεν λειτουργεί σωστά”. Αυτά ήταν τα λόγια του Γιώργου Σαμαρά για την αγαπημένη συνήθεια όλων μας στην Ελλάδα: Την προπονητοφαγία. Και πράγματι αυτή είναι η πραγματικότητα, πως θα ήταν σήμερα ο Ολυμπιακός εάν ο Μαρινάκης έδιωχνε τον Μαρτίνς μετά την ήττα από τον ΟΦΗ τον Οκτώβριο του 2018; Τι εννοεί λοιπόν ο Σαμαράς; Πως η πίστη και το πλάνο της διοίκησης στον προπονητή δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα από αρνητικά αποτελέσματα. Άλλωστε, μόνο στην Ελλάδα μπορεί να κριθεί ένας προπονητής μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα.

“Είμαστε μόνο στην αρχή. Χρειάζεται υπομονή”. Αυτή η λέξη η “υπομονή” είναι κάτι που δεν υπάρχει στο λεξικό των Ελλήνων φιλάθλων. Σε ένα σαθρό ποδοσφαιρικό περιβάλλον όπου στην χώρα μας τα πάντα κρίνονται από ένα και δύο αποτελέσματα ή μετά από μόλις τρεις αγωνιστικές (το είδαμε στον ΠΑΟ με την πρόωρη αποχώρηση του Πογιάτος), η λέξη “υπομονή” που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Σαμαράς λειτουργεί σαν ένα δίδαγμα προς όλους. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως ουσιαστικά ο ΟΦΗ βρίσκεται μόλις στον δεύτερο χρόνο της ποδοσφαιρικής αναγέννησης του και τίποτα δεν χτίζεται από την πρώτη μέρα.

“Έχουμε τραυματισμούς και δεν έχει να κάνει μόνο με το σώμα, είναι και ψυχικά σκληρό για τους ποδοσφαιριστές, καθώς είναι σαν να παίζουμε 22 μήνες σερί”. Το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΠΑΕ αναφορικά με την φετινή σεζόν και τους πολλούς τραυματισμούς. Λίγοι όμως φαίνεται πως το καταλαβαίνουν. Και τι εννοεί ο Σαμαράς; Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ, οι οργανισμοί τους είναι ήδη καταπονημένοι από το αφύσικο 2020 όπου μέσα σε λίγους μήνες έχουν δει να πηγαίνουν από την τρίμηνη αποχή, στην δίμηνη δράση και στην μόλις 20ημερη ξεκούραση και ξανά από την αρχή.

Το δίδαγμα όσων είπε ο Γιώργος Σαμαράς και οι λέξεις πίσω από όλα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ δείχνουν τον δρόμο που δεν πρόκειται να αλλάξει η ομάδα μέσα στα επόμενα χρόνια. Το ποδοσφαιρικό χτίσιμο του ΟΦΗ είναι μόλις στην αρχή, δεν έχουν μπει ούτε τα θεμέλια καλά – καλά και σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που είναι μοναδικό για κάθε ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην χώρα μας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook