Απόστολος Διαμαντής: Από τρίτη επιλογή, ηγέτης στην άμυνα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκινούσε η χρονιά, το όνομα του Διαμαντή, για τις θέσεις των στόπερ, ερχόταν τρίτο στην σειρά μετά από Σελίμοβιτς και Βούρο.

Χρονικά ο 20χρονος στόπερ του ΟΦΗ ήρθε τρίτος στην ομάδα μετά τους Πραξιτέλη Βούρο και Βαχίντ Σελίμοβιτς. Αγωνιστικά όταν ξεκινούσε η χρονιά, το όνομα του πάλι ερχόταν τρίτο σε σειρά προτεραιότητας για την βασική ενδεκάδα. Στα πρώτα παιχνίδια και μέχρι το σημείο που ήταν υγιείς οι Βούρος, Σελίμοβιτς ο Διαμαντής είτε ερχόταν στο γήπεδο από τον πάγκο, είτε δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο δεν αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που ξαφνικά… έλαμψε. Ο Διαμαντής είναι, εδώ και χρόνια, ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ηλικία του. Το όνομα του ήταν γνωστό πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια – εξ’ ου και η μεταγραφή του στον ΟΦΗ προκάλεσε αρκετά μεγάλη έκπληξη.

Ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στην Λαμία όπου αντιμετώπισε προβλήματα με τον Ρόμανιτς και έκτοτε δεν κοίταξε ξανά πίσω. Συνέχισε να είναι βασικός κόντρα στην πρώην ομάδα του κάνοντας ένα καταπληκτικό παιχνίδι μέσα στην Τούμπα, συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στα επόμενα, αυξημένης δυσκολίας, όπως είναι εκείνα απέναντι σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο.

Η παρουσία του, παρότι είναι 20 χρονών και μετράει μόλις μια σεζόν στην μεγάλη κατηγορία, η τρομερή ωριμότητα στο παιχνίδι του σε συνδυασμό με την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που τον διακρίνει, δείχνει ότι αποτελεί ένα μεγάλο prospect για τον ΟΦΗ. Μόνο που, όπως γράφαμε και το περασμένο καλοκαίρι, ο μόλις 20 Μαΐων Αποστόλης Διαμαντής δεν ήρθε στο Ηράκλειο ως ταλέντο ή εξελίξιμος αλλά ως έτοιμος ποδοσφαιριστής. Η ηγετική παρουσία του στο κέντρο της άμυνας αποδεικνύει όλα όσα λόγια τον συνόδευαν και ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να βάλει ακόμα μεγαλύτερο συναγωνισμό στις θέσεις των στόπερ. Άλλωστε με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο φετινό πρωτάθλημα, ποιος μπορεί να πει ότι δεν έχει πάρει την φανέλα βασικού στο σπίτι του;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook