Θέμα: Πάνω από 1 εκ. ευρώ σε αγορές παικτών

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο έγινε ο πέμπτος παίκτης της εποχής Μπούση που ήρθε στον ΟΦΗ με αγορά των δικαιωμάτων του από την πρώην ομάδα του.

Ο ΟΦΗ επί ιδιοκτησίας Μπούση έχει δείξει πως σκοπός και στόχος είναι να γίνονται επενδύσεις εντός και εκτός γηπέδου. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο ΟΦΗ μετά και την μεταγραφή του Μιγκέλ Μεγιάδο από την Τσακαρίτα, πλέον έφτασε στην πέμπτη αγορά δικαιωμάτων ποδοσφαιριστή από την προηγούμενη ομάδα του. Ο ΟΦΗ επενδύει σε αγορές παικτών που είτε έρχονται με προοπτικές στο club, είτε αποτελούν βασικά στελέχη του και αποδεικνύει έμπρακτα πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν διστάζει να βγάλει χρήματα από το ταμείο του.

Η περίπτωση του Μιγκέλ Μεγιάδο είναι η τέταρτη μέσα σε 18 μήνες που ο ΟΦΗ προχωράει στην αγορά των δικαιωμάτων του και πλέον είναι από τις τρεις – τέσσερις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος που προχωράει σε αγορές παικτών. Ο ΟΦΗ πλήρωσε το buy out που υπήρχε στο συμβόλαιο του Μιγκέλ Μεγιάδο καταβάλλοντας ένα ποσό που ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ ώστε να τον κάνει δικό του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο χορός των αγορών άνοιξε τον Ιανουάριο του 2019 όταν πλήρωσε στην Γκέτεμποργκ περίπου 200.000 ευρώ για να αγοράσει τον Βαγιέμπαχ Σακόρ. Ο Νορβηγός ήρθε στο Ηράκλειο και την ίδια περίοδο έφτασε στην Ελλάδα, από την Ουνίδο Κουρίκο, ο Φερέιρα. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος αποτέλεσε το πρόσωπο του ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2019 να δοθούν περίπου 300.000 ευρώ στην ομάδα της Χιλής αγοράζοντας τα δικαιώματα του. Ο Βραζιλιάνος στάθηκε άτυχος πέρυσι καθώς τραυματίστηκε δύο φορές ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μια σημαντική επένδυση για τον ΟΦΗ.

Στην συνέχεια ο ΟΦΗ αγόρασε με μεταγραφή, από την Άαρχους, τον Όσκαρ Γουάλι πληρώνοντας τους Δανούς με ένα ποσό κοντά στις 150.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Ισπανού τερματοφύλακα που πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε για την Ισπανία και την Καστεγιόν με την ΠΑΕ να προχωράει στην πώληση του. Το ίδιο χρονικό διάστημα ο ΟΦΗ αγόρασε και τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο πληρώνοντας την Ζαλγκίρις Κάουνας για να έρθει ο Βραζιλιάνος στο Ηράκλειο εκταμιεύοντας ένα ποσό πάνω των 100.000 ευρώ.

Γίνεται κατανοητό βέβαια ότι στα παραπάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται επιπλέον έξοδα που προκύπτουν στην πορεία και αφορούν το συνολικό κόστος των μεταγραφών και το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να ξεπερνάει το 1 εκ. ευρώ συνολικά που έχει δαπανηθεί από τον ΟΦΗ για την αγορά ποδοσφαιριστών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook