“Έφυγε” ο Νίκος το γελαστό παιδί του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Θλίψη και πένθος σκόρπισε στο Ηράκλειο, την οικογένεια του ΟΦΗ και τους φιλάθλους του ο θάνατος του Νίκου, του γελαστού παιδιού του Ομίλου.

Στα 49 του χρόνια έσβησε ο Νίκος Γιαλαμάς. Το γελαστό παιδί του ΟΦΗ, ο άνθρωπος που παρέμεινε στον ΟΦΗ σε όλη την δεκαετία του ’90 και που ήταν στην βασική τριάδα τερματοφυλάκων μαζί με τον Κώστα Χανιωτάκη και τον Βαγγέλη Χοσάδα.

Ήταν εκεί, παρών σε μερικές από τις πιο ιστορικές βραδιές του συλλόγου. Ήταν ο τερματοφύλακας του 1-1 του ΟΑΚΑ με το θρυλικό γκολ του Κουτσουπιά αλλά ήταν και εκείνος που υπερασπίστηκε την εστία του ΟΦΗ στην ιστορική, παρά τον αποκλεισμό, νίκη επί της Οσέρ. Μιας ομάδας που είχε διεκδικήσει τον τίτλο στην Γαλλία, που ήρθε στο Ηράκλειο με όλα τα αστέρια της όπως τον περίφημο φορ Γκιβάρς ή τον Mπερνάρντ Ντιομέντ που τρία χρόνια μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, πήρε μεταγραφή για την Λίβερπουλ.

Ήταν πάντα εκεί, έστω και αν τις περισσότερες συμμετοχές του στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν τις κατέγραψε με τον ΟΦΗ αλλά με τον Πανσερραϊκό όπου τον αγάπησε όλος ο κόσμος των Σερρών παίζοντας σε 69 παιχνίδια. Ο Νίκος Γιαλαμάς, το γελαστό παιδί του ΟΦΗ, μέτρησε μόλις 21 συμμετοχές σε 8 χρόνια με τα “ασπρόμαυρα” όμως η δική του η περίπτωση είναι τόσο ξεχωριστή που φάνηκε και από το χθεσινό κύμα αγάπης όλου του Ηρακλείου. Ήταν πάντα εκεί, να ενθαρρύνει από τον πάγκο, να “μιλήσει” με τον δυναμικό του τρόπο μέσα στο γήπεδο, ένα αγαπημένο παιδί όλων των συμπαικτών του που πάντα είχαν και έχουν ακόμα να λένε μόνο καλά λόγια για εκείνον.

Φίλοι και συγγενείς θα πουν σήμερα (16.00) το τελευταίο αντίο στο Νίκο Γιαλαμά με τη νεκρώσιμη ακολουθεία να τελείται στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook