Η ανάλυση του ρόστερ του ΟΦΗ ενόψει της νέας σεζόν

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγα 24ωρα πριν την σέντρα του πρωταθλήματος και το Gentikoule καταγράφει τις αλλαγές στο ρόστερ για το 2021. Που ενισχύθηκε και που παρουσιάζει κενά. Η σαφής αναβάθμιση του ρόστερ του ΟΦΗ, το βάθος στην άμυνα και κέντρο και τα κενά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Η έλλειψη επιλογών και εμπειρίας μεσοεπιθετικά και το ερωτηματικό που προκύπτει στο αριστερό άκρο της άμυνας, με δεδομένο πως αυτήν την στιγμή υπάρχει μόνο ο Κοροβέσης, είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τον ΟΦΗ λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε ότι έχει να κάνει με την θέση του αριστερού μπακ, είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ κινείται για να αποκτήσει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή σε αυτήν την θέση με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει βρεθεί ο εκλεκτός. Μέχρι τώρα, σε όλα τα φιλικά χρησιμοποιήθηκαν οι Κοροβέσης, Γιαννούλης με τον δεύτερο ωστόσο να έχει καθιερωθεί στην θέση του κεντρικού αμυντικού από όταν ήρθε στον ΟΦΗ τον Ιανουάριο του 2019.

Στι υπόλοιπες γραμμές, είναι ξεκάθαρο πως το έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ ενισχύθηκε ποιοτικά στην άμυνα με τέσσερις μεταγραφές πρώτης γραμμής με τους δύο (Βούρο, Σελίμοβιτς) να προσθέτουν ποιότητα και εμπειρία και τους άλλους δύο (Ουές, Διαμαντή) να αποτελούν προσθήκες με το βλέμμα στο μέλλον αλλά και να είναι έτοιμοι να παίξουν και βασικοί όπως έδειξαν στα φιλικά που αγωνίστηκαν.

Στην θέση του τερματοφύλακα, ο ΟΦΗ έχει δημιουργήσει μια ισχυρή δυάδα γκολκίπερ με τους Βάτερμαν, Σωτηρίου ενώ από πίσω βρίσκεται ο νεαρός Σηφάκης. Είναι σίγουρο πως θα γίνει μια ακόμα μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που θα συνδυάζει το ταλέντο και την προοπτική για το μέλλον διεκδικώντας την θέση του τρίτου τερματοφύλακα μαζί με τον Βασίλη Σηφάκη.

Στο κέντρο της άμυνας έφυγε ο Κουτρουμπής που παρότι ανέβασε την απόδοση του από τον Ιανουάριο και μετά, δεν πρόσφερε ασφάλεια στα μετόπισθεν του ΟΦΗ. Ήρθαν οι Βούρος, Σελίμοβιτς παίκτες που διαθέτουν εμπειρία από διεθνή παιχνίδια, προέρχονται από ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στο πρωτάθλημα της χώρας τους και οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Παράλληλα υπάρχει ο Διαμαντής που είναι μια σπουδαία μεταγραφή για το σήμερα και το αύριο, αποχώρησε ο Περδίκης ενώ παρέμεινε ο Βαφέας που ήρθε στο Ηράκλειο τον περασμένο Γενάρη.

Στο δεξί άκρο της άμυνας αποχώρησε ο Μπράουν που δεν ήταν βασικός την προηγούμενη σεζόν, παρέμεινε ο Μαρινάκης και ήρθε ο Ουές με την αναβάθμιση στην θέση να είναι δεδομένη καθώς αφενός ο πρώτος ήταν από τους πιο σταθερούς, σε απόδοση παίκτες, και αφετέρου ο δεύτερος παρουσίασε μια εξαιρετική εικόνα σε όλα τα φιλικά με αποτέλεσμα να χτυπάει και την πόρτα της 11αδας.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, παρέμεινε αμετάβλητη η κατάσταση καθώς θεωρείται και η δύναμη πυρός του ΟΦΗ. Δεν υπήρξαν αποχωρήσεις και κατά συνέπεια δεν παρουσιάστηκε, μέχρι τώρα, η ανάγκη προσθηκών στις θέσεις των κεντρικών χαφ της ομάδας. Αποχώρησε ο Νάστος που στο δεύτερο μισό της χρονιάς δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής αλλά και ο Ζοάο Βίκτορ που έπαιξε περισσότερο στα play offs παρά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Επί της ουσίας με τους παίκτες που παρέμειναν στο έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ, είναι η γραμμή που καλείται να βγάλει τον ΟΦΗ στον αφρό όπως συνέβη και κατά την διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Εκεί που εντοπίζεται το μεγαλύτερο κενό είναι στις θέσεις των εξτρέμ. Αποχώρησε ο Σεμέντο που μέσα στο 2020 ήταν σκία του εαυτού του ενώ παραμονές της έναρξης των play offs τραυματίστηκε ο Τσιλιανίδης με την απουσία του να είναι ιδιαίτερα σημαντική. Παρέμεινε ο Ρικάρντο Βαζ, ήρθαν Σαρδινέρο, Γρίβας και Σολίς. Εάν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Τσιλιανίδη και η αποχή, από την δράση του Φερέιρα, ο ΟΦΗ θα ήταν πλήρης όμως τώρα δεν είναι. Για τον Βραζιλιάνο δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψει, ο “Τσίλια” υπολογίζεται Νοέμβριο με Δεκέμβρη και είναι ανάγκη να γίνει ακόμα μια προσθήκη προκειμένου ο ΟΦΗ να θεωρηθεί ότι έχει επιπλέον επιλογές στα άκρα της επίθεσης. Η μεταγραφή του Γρίβα είναι για το μέλλον, δεν μπορεί να μπει στην ενδεκάδα ακόμα και σαφώς ο Σίμος δεν μπορεί να στηριχθεί στον 20χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό.

Στην επίθεση παρέμεινε ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ Ζοάο Φιγκεϊρέντο αλλά και ο νεαρός Νοικοκυράκης ενώ ήρθε και ο ταλαντούχος Γκαργκαλατζίδης που παρουσίασε θετικά δείγματα γραφής στα δύο φιλικά με τον Ατρόμητο και τον Εργοτέλη. Ωστόσο, πίσω από τον Βραζιλιάνο εντοπίζεται ένα κενό για το οποίο ο ΟΦΗ είναι σε αναζήτηση για να το καλύψει με τον “Φίγκε” στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα να αναδεικνύεται σε έναν εκ των mvp της περσινής πορείας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook