Το προφίλ της Γρανάδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η μεγάλη έκπληξη της περσινής Πριμέρα και “πρωτάρα” στην Ευρώπη είναι η αντίπαλος που ο ΟΦΗ δεν θέλει να βρει μπροστά του στην κλήρωση της Δευτέρας.

Η Γρανάδα επέστρεψε το 2019 στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη του ισπανικού πρωταθλήματος τερματίζοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας. Ήταν η ομάδα που κέρδισε τους πάντες με το εξαιρετικό ποδόσφαιρο παρότι τα τρία προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Segunda Division ενώ την χρονιά που υποβιβάστηκε τερμάτισε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το θαύμα της Γρανάδας οφείλεται στον Ντιέγκο Μαρτίνεζ, τον 39χρονο Ισπανό προπονητή που είναι ο νεότερος στην Λα Λίγκα και μόλις στα 39 του χρόνια οδήγησε την Γρανάδα στην μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της χαρίζοντας την ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην άμυνα των Ισπανών δεσπόζει ο Πορτογάλος στόπερ Ντομίνγκος Ντουάρτε που πήγε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πλέον στα 25 του χρόνια αποτελεί έναν από τους καλύτερους στόπερ στην Λα Λίγκα ενώ χάρις στις εμφανίσεις του με την Γρανάδα κλήθηκε, για πρώτη φορά στην καριέρα του, από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Πορτογαλίας.

Στην επίθεση δεσπόζει το όνομα του 24χρονου στράικερ Κάρλος Φερνάντεθ που πέτυχε 11 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Γρανάδας. Μαζί του ο πολύπειρος φορ Ρομπέρτο Σολδάδο που δημιούργησαν ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο.

Ο λόγος για τον Αντόνιο Πουέρτας, τον 28χρονο μεσοεπιθετικό που μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ. Μπορεί να έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε μικρομεσαίες ομάδες της ιβηρικής χώρας, αλλά με τις φετινές του εμφανίσεις σίγουρα εκτόξευσε το κασέ του. Σε 36 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα κατέγραψε 7 γκολ και 4 ασίστ, ενώ με τους Ντάργουιν Ματσίς, Κάρλος Φερνάντεθ και Ρομπέρτο Σολδάδο αποτέλεσαν μια «φονική» γραμμή κρούσης, φόβο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

ΕΔΡΑ -ΠΟΛΗ
Νουέβο Λος Καρμένες 19.336 Γρανάδα

ΤΙΤΛΟΙ

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ
2015
17η
2016
20η
2020

Ήρθαν: Μίγια (Τενερίφη), Μολίνα (Χετάφε)

Έφυγαν: Βαντίγιο (Θέλτα), Γκονζάλεζ (Ουέλβα)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook