Το προφίλ της Στεάουα Βουκουρεστίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι Ρουμάνοι παραμένουν μια παραδοσιακή δύναμη του ποδοσφαίρου της Ρουμανίας και εκεί αγωνίζεται πλέον και ένας πρώην παίκτης του ΟΦΗ.

Ο λόγος για τον αριστερό μπακ Άρη Σοϊλέδη που φοράει την φανέλα της Στέαουα Βουκουρεστίου από το 2019. Η Στεάουα προέρχεται από μια αποτυχημένη χρονιά καθώς την προηγούμενη σεζόν τερμάτισε πέμπτη στα πλέι οφ της χώρας της απέχοντας κατά πολύ, βαθμολογικά, από τις ομάδες που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο προκρίθηκε κερδίζοντας την Σιράκ με 3-0 ενώ είναι γνωστή λόγω του άκρως ιδιόρυθμου ιδιοκτήτη της Τζίτζι Μπεγκάλι. Η Στεάουα δεν έχει την αίγλη περασμένων δεκαετιών και τα τελευταία χρόνια ζει στην σκιά άλλων ομάδων που πλέον έχουν ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα της χώρας όπως είναι οι Κλουζ και Ουνιβερσιτατέα.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι έκανε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της. Μέχρι τώρα, έχουν φύγει 15 ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ της ενώ αντιθέτως έχουν γίνει 9 μεταγραφές. Έφυγε για την Μουσκρόν του Βελγίου ο Γάλλος επιθετικός 32 χρονών Χάρλεμ Γκνιοχερέ με 10 γκολ σε 24 παιχνίδια.

Μεγάλη απώλεια για την Στεάουα είναι η αποχώρηση του Σέρβου κεντρικού αμυντικού (ακούστηκε για την ΑΕΚ) Μπόγνταν Πλάνιτς που αποχώρησε λόγω κόντρας με τον Μπεγκάλι και θα αγωνίζεται στην Τουρκία με την Goztepe. Ο Σέρβος ήταν ο αρχηγός της Στεάουα τα προηγούμενα χρόνια μετρώντας 92 συμμετοχές με τους Ρουμάνους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας όπου έχουν μείνει μόνο με τους Κριστέα, Μίρον.

Έδρα – Πόλη

Νασιονάλ Αρένα 55.634 Βουκουρέστι

Τίτλοι
1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 26 πρωταθλήματα Ρουμανίας, 2 Λιγκ Καπ, 24 Κύπελλα Ρουμανίας

Πορεία 5ΕΤΙΑΣ

2016

2017

2018

2019

2020

Ήρθαν:
Μπας (ελεύθερος), Μπούζιουτς (Κλιντσένι), Μπριτσέατς (Κραΐοβα)

Έφυγαν:
Γκνιοχερέ (Μουσκρόν), Πλάνιτς (Γκοζτέπε), Γουίλιαμ (Αλτάι)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook