Από την μια η δόξα και από την άλλη η πρόκριση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο οργανισμός του ΟΦΗ μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της Δευτέρας και το Gentikoule αναλύει τους δύο δρόμους που ανοίγονται μπροστά στο club.

Το βράδυ της Πέμπτης οριστικοποιήθηκαν οι αντίπαλοι του ΟΦΗ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Όπως αναφέραμε και χθες, οι 32 αντίπαλοι του ΟΦΗ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Η μια αφορά εκείνη που εντός της συμπεριλαμβάνονται ομάδες μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Τότεναμ, η Μίλαν, η Βασιλεία, η Γαλατασαράι και η Βόλφσμπουργκ με την Κοπεγχάγη. Εμπόδια που απέναντι στον ΟΦΗ κρίνονται (και είναι) αξεπέραστα.

Η άλλη κατηγορία αφορά ομάδες που βρίσκονται στα μέτρα του ΟΦΗ και είναι clubs που τα ονόματα τους δεν αποτελούν φόβητρο αλλά και που εφόσον κληρωθεί μαζί τους τότε η πρόκριση είναι ανοικτή ακόμα και υπέρ του. Σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται ομάδες όπως οι Ζαλγκίρις Βίλνιους, Νιου Σεντς, Χάρτμπεργκ, Καϊράτ Αλμάτι.

Ο ΟΦΗ επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, οκ υπάρχει και η εξαίρεση του Ιντερτότο το 2007, και το όνομα του μπαίνει ξανά στην κληρωτίδα. Το τι θα γίνει, θα το γνωρίζουμε οριστικά την Δευτέρα όμως εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε πως αφενός μια υποθετική κλήρωση με ομάδες όπως η Τότεναμ ή η Μίλαν μπορεί να του κόβει τα όνειρα πρόκρισης όμως το όνομα του συλλόγου αρχίζει (ξανά και ξανά) να βγαίνει στην Ευρώπη και να αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Από την άλλη το να κληρωθεί ο ΟΦΗ με έναν σύλλογο που βρίσκεται στα μέτρα του θα του δώσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο και κατά συνέπεια να ελπίζει και να εύχεται πως η επιστροφή του δεν θα συνδυαστεί με ένα 90λεπτο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook