Ο Χουάν Φεράντο στο Gentikoule για τον Διαμαντή: “Ταιριάζει απόλυτα στον ΟΦΗ, σύγχρονος στόπερ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ισπανός τεχνικός Χουάν Φεράντο που καθιέρωσε στην ενδεκάδα του Βόλου τον Απόστολο Διαμαντή μιλάει στο Gentikoule για τον 20χρονο στόπερ ενώ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το πρότζεκτ του ΟΦΗ και τον Γιάννη Σαμαρά.

Ο νέος κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τις εμφανίσεις του στον Βόλο αν και οι γνωρίζοντες τις μικρές ηλικίες είχαν ολοκληρωμένη άποψη για τον Απόστολο Διαμαντή. Παρ’ όλα αυτά, όταν δόθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στον Βόλο, ο Χουάν Φεράντο δεν δίστασε να δώσει φανέλα βασικού στον, τότε, 19χρονο κεντρικό αμυντικό δείχνοντας του εμπιστοσύνη από το ξεκίνημα της χρονιάς. Ο Ισπανός τεχνικός που αποχώρησε από τον Βόλο λόγω ενός προβλήματος υγείας στο μάτι του, μίλησε στο Gentikoule από την Ισπανία όπου βρίσκεται και βέβαια η κουβέντα δεν μπορούσε να μην ξεκινήσει από την ατυχία που συνάντησε κατά την διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.

“Τώρα είμαι καλά (χαμογελάει), οι προηγούμενοι μήνες ήταν δύσκολοι αλλά με σωστή θεραπεία στο νοσοκομείο το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν” μας λέει αρχικά ο Χουάν Φεράντο που ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εργοτέλη.

Στην συνέχεια αναφερόμενος στην μεταγραφή του Αποστόλη Διαμαντή στον ΟΦΗ τονίζει ότι “στον Βόλο ήρθε για να παίξει επαγγελματικά για πρώτη φορά στην καριέρα του καθώς μέχρι πρότινος ήταν στην U19 του ΠΑΟΚ. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγε από τον ΠΑΟΚ και χρειάστηκε προσαρμογή στην αρχή. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα είχαμε δύο βασικούς στόπερ, τον Μπασόνγκ και τον Δημόπουλο. Ο Διαμαντής ξεκίνησε βασικός στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη και τον ΟΦΗ και ήταν εξαιρετικός, έτσι μονιμοποιήθηκε στην συνέχεια στην ενδεκάδα”.

Για τα στοιχεία που έκαναν τον Αποστόλη Διαμαντή να ξεχωρίσει, ο Χουάν Φεράντο τονίζει στο Gentikoule πως “είναι ένας επιθετικός αμυντικός και τακτικά πολύ σοβαρός. Έχει μεγάλη αντίληψη του παιχνιδιού και του γηπέδου, μπορεί και αντιλαμβάνεται την πίεση. Με την μπάλα είναι πολύ καλός όταν την έχει στα πόδια του και στις κοντινές πάσες, ίσως χρειάζεται βελτίωση στις μακρινές αλλά αυτό θα γίνει γιατί είναι μικρός ακόμα. Έχει καλές τοποθετήσεις στις επιθέσεις ένας εναντίον ενός και διαθέτει σωστό τάιμινγκ στο πως θα μαρκάρει τον αντίπαλο του”.

Αναφορικά με το αν ο τρόπος παιχνιδιού του Διαμαντή ταιριάζει στον ΟΦΗ, ο Ισπανός τεχνικός υπογραμμίζει ότι “ναι, είναι τέλεια προσθήκη για τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ και έτσι όπως αγωνίστηκε την περσινή χρονιά. Ο Διαμαντής ταιριάζει απόλυτα στον ΟΦΗ, είναι ένας σύγχρονος κεντρικός αμυντικός και τα προσόντα του μπορούν να υπηρετήσουν το στυλ παιχνιδιού της ομάδας και το build up από την άμυνα γιατί όπως είπα και πριν είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια”.

Παράλληλα ο Χουάν Φεράντο υπογραμμίζει και την “δίψα” που έχει για δουλειά ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός αποκαλύπτοντας ότι “παρότι 20 χρονών είναι απόλυτος επαγγελματίας. Ερχόταν στην προπόνηση μια ώρα πριν και μετά το τέλος της καθόταν και δούλευε ακόμα περισσότερο. Του αρέσει να συζητάει με τους προπονητές, να βελτιώνεται και να μαθαίνει ακόμα περισσότερα. Είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας και πάντα όταν θέλει να μάθει περισσότερα θα το ζητήσει από τον προπονητή του”.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Χουάν Φεράντο στο πρότζεκτ του ΟΦΗ αλλά και τον Γιάννη Σαμαρά έχοντας ως εικόνα την περσινή πορεία του: “Ο ΟΦΗ έκανε μια πολύ καλή χρονιά και πιστεύω πως θα συνεχίσει να μεγαλώνει ποδοσφαιρικά και φέτος μπορεί να πάει ψηλότερα. Πιστεύω πως ο ΟΦΗ μπορεί να τερματίσει φέτος στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Είναι μια ομάδα που διατήρησε τον βασικό κορμό του ρόστερ της, ο τρόπος παιχνιδιού είναι ίδιος και από ότι διαβάζω πήρε και καλούς ποδοσφαιριστές. Ο ΟΦΗ είναι ένας ιστορικός σύλλογος με πολλούς και φανατικούς οπαδούς και διαθέτει έναν εξαιρετικό άνθρωπο όπως είναι ο Γιάννης Σαμαράς που δεν είναι μόνο καλός σε αυτό που κάνει αλλά είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου με πολύ μεγάλες γνώσεις”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook