Θέμα: Τι ισχύει με τις Λίστες Α’ – Β’ της ΟΥΕΦΑ και οι παίκτες από τις ακαδημίες του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule αναλύει το τι συμβαίνει με τις λίστες της ΟΥΕΦΑ ενόψει της ευρωπαϊκής συμμετοχής του ΟΦΗ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΟΦΗ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς σε 20 ημέρες από σήμερα η ομάδα του Γιώργου Σίμου θα δώσει την μάχη της για να προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Πάμε να δούμε τι ισχύει με τις λίστες Α’ – Β΄ της ΟΥΕΦΑ για το Europa League που χωρίζονται σε υποκατηγορίες και πως δηλώνονται από τις ομάδες στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Ως γνωστόν, η ΟΥΕΦΑ έχει θεσπίσει δύο διαφορετικές λίστες όπου στην λεγόμενη “Β'” τοποθετούνται παίκτες από τα τμήματα υποδομής των συλλόγων – έστω και αν βλέπουμε πως είναι ελάχιστοι εκείνοι που αγωνίζονται.

ΛΙΣΤΑ Α’

– Μέχρι 17 αλλοδαπούς παίκτες (κοινοτικούς και μη κοινοτικούς) ανεξαρτήτου ηλικίας

Ο ΟΦΗ ούτως ή άλλως είναι ομάδα που το ρόστερ της είναι ελληνικό κατά 3/4: Οι αλλοδαποί (κοινοτικοί και μη κοινοτικοί) παίκτες που έχει είναι οι Γουάλι, Βάτερμαν, Σελίμοβιτς, Σακόρ, Νέιρα, Ναμπί, Βαζ, Φιγκεϊρέντο, Μεγιάδο, Φερέιρα, Σαρδινέρο.

– Μέχρι 4 Έλληνες παίκτες από την ακαδημία της ίδιας ομάδας (δηλαδή του ΟΦΗ) που ήταν εγγεγραμμένοι σε αυτήν για τρία τουλάχιστον χρόνια (36 μήνες) μεταξύ των ηλικιών 15 με 21 χρονών.

Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται οι Βασίλης Σηφάκης, Γιώργος Σουρνάκης, Βαγγέλης Νοικοκυράκης που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ.

– Μέχρι 4 Έλληνες που ήταν γραμμένοι σε οποιαδήποτε ακαδημία της ΕΠΟ για τρία τουλάχιστον χρόνια (36 μήνες) μεταξύ των ηλικιών 15 με 21 χρονών.

Εδώ υπάρχουν οι Πασχάλης Στάικος, Θοδωρής Μίγγος (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Αποστόλης Διαμαντής (ΠΑΟΚ), Ραχμάν Ουές (Πλατανιάς).

ΛΙΣΤΑ Β’

Απεριόριστος αριθμός παικτών που γεννήθηκαν μετά την 1/1/1999 και μετά τα 15 τους ήταν για δύο συνεχόμενα χρόνια στην ακαδημία της ομάδας.
Και εδώ βρίσκονται οι Βαγγέλης Νοικοκυράκης (γεν. 4/10/2001), Γιώργος Σουρνάκης (γεν. 7/11/1999) και όσοι γίνουν επαγγελματίες στην πορεία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook