Μπόι Βάτερμαν: Ένας playmaker στο τέρμα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η επιρροή που θέλουν στον ΟΦΗ να έχει η θέση του τερματοφύλακα στο παιχνίδι της ομάδας και ο playmaker στην εστία, όπως τον αποκαλούν στην Κύπρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΟΦΗ ήταν σε συζητήσεις με τον Μπόι Βάτερμαν εδώ και αρκετό καιρό. Παρότι στην Κύπρο, πριν από μερικές εβδομάδες, είχε γίνει γνωστό πως ο Ολλανδός γκολκίπερ βρίσκεται στο στόχαστρο του ΟΦΗ, δεν έβγαινε τίποτα. Ούτε από τον ίδιο αλλά ούτε και από το club. Το σίγουρο είναι πως στον ΟΦΗ είχαν στοχεύσει πάνω στον Βάτερμαν και το γεγονός ότι όσο περνούσε ο καιρός, ο Ολλανδός δεν έκλεινε σε κάποια ομάδα, ήταν κάτι που λειτουργούσε υπέρ της ομάδας. Μάλιστα ο ίδιος ο Βάτερμαν σε δηλώσεις που είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες, είχε τονίσει ότι σκοπός του ήταν να πάει σε “μεγάλο και όχι μεσαίο club”. Ο ΟΦΗ, μετά από μια ομολογουμένως κακή χρονιά με λίγες συμμετοχές, του δίνει την ευκαιρία να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο ερχόμενος σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα.

Ο Βάτερμαν προέρχεται από 375 παιχνίδια στην καριέρα του εκ των οποίων τα 72 έγιναν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Έπαιξε στα προκριματικά Champions League, Europa League αλλά και σε παιχνίδια των ομίλων των δύο διοργανώσεων. Με λίγα λόγια, από εμπειρία άλλο τίποτα για τον 36χρονο τερματοφύλακα. Ο Ολλανδός που βάσει ηλικίας θα λέγαμε πως είναι ανασταλτικός παράγοντας όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως για την θέση στην οποία αγωνίζεται έχει ακόμα ένα δύο χρόνια ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο.

Επί της ουσίας ωστόσο ο ΟΦΗ στόχευσε στον Ολλανδό για το κυριότερο στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Πέραν των προσόντων ως γκολκίπερ, ο Βάτερμαν είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, σε σημείο που Κύπριοι δημοσιογράφοι τον χαρακτηρίζουν playmaker λόγω του ότι η τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, θυμίζει παίκτη άλλης θέσης και όχι τερματοφύλακα. Κάτι βέβαια που δεν προκαλεί καμία εντύπωση γιατί προέρχεται από την ολλανδική σχολή όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι η καλή τεχνική κατάρτιση και η συμμετοχή όλων των παικτών στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο ΟΦΗ που δεν αλλάζει στρατηγική και στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση από πέρυσι στο λεγόμενο build up παιχνίδι, βάζει στο ρόστερ του έναν τερματοφύλακα που υπηρετεί πιστά το ποδοσφαιρικό πλάνο του και καλείται να του δώσει ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook