Ημερολόγιο ΒΑΚ | 2η μέρα: Ο ταχυδυναμικός Ουές και τα τελειώματα του Γρίβα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule βρέθηκε στην προπόνηση του ΟΦΗ και κατέγραψε τα πάντα.

Από τον καύσωνα του πρωινού της Δευτέρας στην δροσιά του απογεύματος της Τρίτης. Η χθεσινή προπόνηση έγινε κάτω από εξαιρετικές συνθήκες μιας και η πρωινή ζέστη έδωσε την θέση της σε εξαιρετική θερμοκρασία για να γίνει προπόνηση. Εντελώς διαφορετικό το κλίμα στο “Βαρδινογιάννειο” όπως επίσης αυτό που φαίνεται είναι και το δέσιμο που δημιουργείται μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Μετά την πρώτη εβδομάδα όπου το βάρος έπεσε πάνω στον τομέα της φυσικής κατάστασης, πλέον ήρθε η ώρα για την τακτική. Ο Σίμος και το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ παρουσιάζουν διαφορετικό ασκησεολόγιο σε καθημερινή βάση εμπλουτίζοντας την προπόνηση με διαφορετικά στοιχεία. Το απόγευμα της Τρίτης είδαμε και για πρώτη φορά τους παίκτες του ΟΦΗ να παίζουν δίτερμα, οπότε βγήκε και μια πρώτη εικόνα για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ.

Ο μεγάλος συναγωνισμός που υπάρχει για την θέση του δεξιού μπακ επιβεβαιώθηκε ανάμεσα σε Μαρινάκη και Ουές. Ο “Μάρι” παραμένει σταθερή αξία, είναι ο παίκτης του προπονητή και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς όπως έδειξε και όλη την χρονιά, τακτικά βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από την άλλη υπάρχει και ο Ουές με τον 21χρονο δεξιό μπακ του ΟΦΗ να δείχνει και στην προπόνηση τα εντυπωσιακά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Όσο μπόι του λείπει, άλλο τόσο δυνατός είναι, πηγαίνει με δύναμη σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού τη νέα χρονιά.

Ο Φροίξος Γρίβας παρότι μόλις 19 χρονών δεν δείχνει “ψαρωμένος”. Του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες, να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργεί φάσεις μόνος του ενώ επιβεβαιώνει την καλή επαφή που έχει με την εστία καθώς τα τελειώματα του ήταν άψογα και δείχνουν έναν ποδοσφαιριστή που, τεχνικά, έχει μεγάλο ταλέντο.

Ο Σίμος άλλαξε αρκετές φορές τους Βαζ και Σαρδινέρο που ήταν οι καθαρόαιμοι winger. Ειδικά ο Ισπανός αγωνίστηκε για αρκετή ώρα, στις ασκήσεις που γίνονταν για επιθέσεις ένας εναντίον ενός, στην αριστερή πλευρά παίζοντας με ανάποδο πόδι και συγκλίνοντας προς τον άξονα δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του και σουτάροντας με το “καλό” του πόδι.

Σταθερή αξία ο Κώστας Γιαννούλης που αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ μιας και όπως έχουμε γράψει ξανά ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται στο ρόστερ του ΟΦΗ, σε αυτήν την θέση, είναι ο Νίκος Κοροβέσης. Ο αρχηγός του ΟΦΗ αναμένεται να έχει ακόμα πιο μεγάλο ρόλο την φετινή σεζόν, πλέον είναι από τους παλιότερους που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας και η ηγετική του φυσιογνωμία θα βοηθήσει εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Ιδιαίτερα απαιτητικός ο Περικλής Παπαπαναγής που ζητούσε από τους επιθετικούς του ΟΦΗ να είναι πιο απλοί στην τελική προσπάθεια. “Να είστε πρακτικοί” ήταν μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο συνεργάτης του Γιώργου Σίμου επαναλαμβάνοντας την αρκετές φορές.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook