Μια εβδομάδα πριν την Αθήνα: Τι χρειάζεται άμεσα και που θέλει υπομονή

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση για την Αθήνα όπου θα δώσει τα πιο δυνατά φιλικά του η μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ είναι σε εξέλιξη. Το Gentikoule αναλύει.

Ο ΟΦΗ έκλεισε γρήγορα και άμεσα το μέτωπο των κεντρικών αμυντικών. Εκεί που “πονούσε” την περσινή σεζόν, ο ΟΦΗ φρόντισε να προχωρήσει άμεσα και να καλύψει τα κενά του και μάλιστα πριν ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Βούρος και Σελίμοβιτς έφτασαν στο Ηράκλειο και τέθηκαν στην διάθεση του Γιώργου Σίμου από την πρώτη μέρα των προπονήσεων.

Όπως έχουμε πει ξανά και ξανά, η φετινή μεταγραφική περίοδος είναι ιδιαίτερα παράξενη αφού θα ολοκληρωθεί έναν μήνα μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Κάτι που σημαίνει ότι οι ισορροπίες είναι εύθραυστες αφού οι προσθήκες και οι αποχωρήσεις του ρόστερ μπορεί να αλλάξουν μέσα σε λίγα 24ωρα. Πλέον, βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση του ΟΦΗ για την Αθήνα όπου θα δώσει τα δύο πιο δυνατά φιλικά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο και τα κενά στο ρόστερ του δεν είναι πολλά όμως από την άλλη είναι φανερό πως λείπει το βάθος.

Το βάθος του ρόστερ απουσιάζει στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Εκεί όπου βρίσκονται οι Φιγκεϊρέντο, Γρίβας, Σαρδινέρο, Νοικοκυράκης, Βαζ και από εκεί και πέρα ο ανέτοιμος Φερέιρα και ο τραυματίας Τσιλιανίδης. Αν εξαιρέσουμε τους τρεις “Λατίνους” (Φιγκεϊρέντο, Σαρδινέρο, Βαζ) οι υπόλοιπες λύσεις είναι για να έρχονται από τον πάγκο. Η ανάγκη απόκτησης ενός ή και δύο πιθανότατα εξτρέμ είναι δεδομένη και βέβαια όλα έχουν συνάρτηση με το τι θα γίνει με τον Σεμέντο καθώς το θέμα της παραμονής του παραμένει ανοικτό. Αν παραμείνει ο Σεμέντο τότε ο ΟΦΗ θα κινηθεί για έναν ακόμα winger ενώ σε διαφορετική περίπτωση κρίνεται επιτακτική δύο ακόμα παικτών για τα “φτερά” της επίθεσης.

Η μόνη θέση που δείχνει ολοφάνερα πως ο ΟΦΗ χρειάζεται άμεσα παίκτη είναι εκείνη του αριστερού μπακ. Μετά και την αποχώρηση του Δεληγιαννίδη, ο Κοροβέσης είναι ο μοναδικός παίκτης που αγωνίζεται σε αυτήν την θέση και μοιραία δεν μπορεί να βγάλει μόνος του όλη την χρονιά. Ο ΟΦΗ κινείται δεδομένα για την απόκτηση ενός παίκτη σε αυτήν την θέση.

Σαφώς και είναι μια μεταγραφική περίοδο που χρειάζεται υπομονή και στοχευμένες κινήσεις. Στον ΟΦΗ δείχνουν να έχουν αυτήν την υπομονή, γνωρίζουν τι θέλει η ομάδα και βέβαια κανένα club στον κόσμο δεν κλείνει το ρόστερ του δύο μήνες πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών γιατί πάντα εμφανίζονται περιπτώσεις παικτών που δεν παρουσιάζονταν νωρίτερα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook