Το 3-4-3 της Κ19 δείχνει τον δρόμο και στην μεγάλη ομάδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η διάταξη της Κ19 του ΟΦΗ στο φιλικό με τον Γιούχτα βάζει τον ΟΦΗ σε ευρωπαϊκά μονοπάτια και αποκαλύπτει το πως θα παραταχθεί η ομάδα του Γιώργου Σίμου.

Την προηγούμενη δεκαετία ο Άγιαξ είχε μια παγκόσμια “αποκλειστικότητα”: Από την πρώτη ομάδα μέχρι και τα μικρά παιδιά, όλες οι ομάδες του “Αίαντα” έπαιζαν το ίδιο σύστημα. Ο λόγος ήταν προφανής και είχε να κάνει με την εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών που έπρεπε να παραμένουν σταθεροί στις ποδοσφαιρικές αρχές τους ανεβαίνοντας το ένα επίπεδο μετά το άλλο. Έτσι όταν όλες οι ομάδες του club είχαν ένα ενοποιημένο σύστημα διαπαιδαγώγησης, η προσαρμογή των παικτών γίνονταν ευκολότερη.

Βέβαια την βασική κατεύθυνση την έδινε η πρώτη ομάδα και στην συνέχεια ακολουθούσαν και όλες οι υπόλοιπες. Τα χρόνια πέρασαν, η σχολή του Άγιαξ έγινε μόδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και φέτος ο ΟΦΗ ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι. Η παρουσία της Κ19 στο φιλικό με τον Γιούχτα και το 3-4-3 με το οποίο παρατάχθηκε από τον Μανώλη Πατεμτζή επιβεβαιώνει όλα όσα γράφαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το club αφήνει στην άκρη το παραδοσιακό, των τελευταίων χρόνων, 4-2-3-1 και θα πορευτεί τη νέα σεζόν με το 3-4-3. Άλλωστε η προδιάθεση για την αλλαγή συστήματος φάνηκε από τις μεταγραφές δύο ενδεκαδάτων στόπερ όπως είναι οι Βούρος, Σελίμοβιτς που σε συνδυασμό με την παρουσία του μοναδικού αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού (Γιαννούλης) δείχνει τον δρόμο για το μονοπάτι που θα ακολουθήσει ο Γιώργος Σίμος τη νέα χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook