Η άμυνα, η επίθεση και η αναποτελεσματικότητα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μπορεί η πλειοψηφία του κόσμου να στάθηκε στην άμυνα του ΟΦΗ όμως η χθεσινή τοποθέτηση του Γιάννη Σαμαρά για την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση ανέδειξε το πρόβλημα και της “κοιλιάς” που έκανε αγωνιστικά.

Το είχαμε επαναλάβει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου: Μπορεί το βάρος σε ότι είχε να κάνει με τα παιχνίδια που ο ΟΦΗ δεν κατάφερνε να κερδίσει να έπεφτε στην άμυνα ωστόσο οι αριθμοί αποδεικνύουν και όλα όσα είπε χθες ο Γιάννης Σαμαράς. Στην εκκίνηση του πρωταθλήματος όταν και ο ΟΦΗ πήρε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αυτό που τον μετέτρεψε σε μηχανή των γκολ ήταν η αποτελεσματικότητα που παρουσίασε στην επίθεση του.

Στην συνέχεια όταν ακολούθησε η αγωνιστική “κοιλιά” το δίμηνο Νοέμβρης – Γενάρης είδαμε πως το πρόβλημα που παρουσίασε ο ΟΦΗ ήταν επιθετικό περισσότερο και λιγότερο αμυντικό. Από εκεί που ο ΟΦΗ πετύχαινε τρία και τέσσερα γκολ, η αναποτελεσματικότητα που παρουσίασε ήταν και εκείνη που έφερε τα αρνητικά αποτελέσματα.

Εάν κάποιος προσέξει και τα στατιστικά που υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας θα δει πως ναι μεν ο ΟΦΗ είναι στην τρίτη θέση με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (94) ενώ περισσότερες έχουν μόνο οι ΠΑΟΚ (116) και ΑΕΚ (110). Όμως παρότι δημιουργούσε αρκετές φάσεις, δεν μπορούσε να τις μετατρέψει σε γκολ και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε αυτήν την κατηγορία ο ΟΦΗ είναι πέμπτος από το τέλος (γκολ ανά τελικές προσπάθειες) με 0,0851.

Αυτό το επισήμανε και ο Γιάννης Σαμαράς κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου όταν ερωτήθηκε για το πως θα βελτιωθεί το αμυντικό κομμάτι, εκείνος απάντησε πως “μπορεί να εστιάζουν όλοι στην άμυνα όμως στην επίθεση ήμασταν αναποτελεσματικοί και παρότι δημιουργούσαμε αρκετές ευκαιρίες δεν τις κάναμε γκολ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook