Ζηρίνειο – Γεντί Κουλε: 4,5 χρόνια δρόμος

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγο πριν βγει στο γήπεδο έμαθε ότι γεννάει η σύζυγος του. Είναι ο παίκτης που αποτέλεσε τον αρχηγό των αποδυτηρίων και έξω από αυτά. Είναι ο άνθρωπος που μας σύστησε την Ραφαέλα και μας έκανε να την νιώσουμε όλοι μας σαν μέλος της οικογένειας μας. Ήταν ο Ανέστης Νάστος και δεν θα είναι κάτοικος Ηρακλείου.

Αποτέλεσε μια από τις τελευταίες κινήσεις του ΟΦΗ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Άγνωστος τότε, τον γνώριζαν ελάχιστοι πέραν των Νίκου Νιόπλια και Θανάση Κολιτσιδάκη που άναψαν το “πράσινο φως” για την μεταγραφή του.

Την τελευταία ημέρα του Γενάρη του ’16 ανακοινώνεται η μεταγραφή του από τον ΟΦΗ και ο ίδιος μετά από μια θητεία στον Ολυμπιακό Βόλου δεν κρύβει την χαρά του που έρχεται στην Κρήτη κάνοντας το μεγάλο (και πιο σημαντικό όπως αποδείχθηκε) βήμα στην ποδοσφαιρική καριέρα του: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έρχομαι σε μια ομάδα με μεγάλη δυναμική, ώστε να την βοηθήσω και εγώ να ξεφύγει από την Γ Εθνική και να επιστρέψει σιγά-σιγά εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται δηλαδή στη μεγάλη κατηγορία. Να είναι βέβαιοι όλοι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε αυτήν την ομάδα, για να πετύχει το στόχο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο»

Οι συνεχείς αναβολές των αγώνων λόγω της απεργίας της ΠΝΟ μεταθέτουν το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΟΦΗ και ντεμπούτο κάνει στις 21 Φεβρουαρίου κόντρα στην Κηφισιά μέσα στο “Ζηρίνειο”. Ο ΟΦΗ κερδίζει 3-0 και εκείνη την Κυριακή καταγράφει την πρώτη συμμετοχή του με τα “ασπρόμαυρα”.

4,5 χρόνια μετά, ο Ανέστης Νάστος, ενδεχομένως δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος, έκανε ένα ταξίδι μοναδικό στην καριέρα του και πάντα θα παραμένει ένας εμβληματικός αρχηγός για τον ΟΦΗ. Από τα χωράφια της Γ’ Εθνικής, έμεινε και ακολούθησε όλη την διαδρομή μέχρι και την επιστροφή του ΟΦΗ στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Δύο χρόνια μετά, Φλεβάρης ξανά σαν να ήταν ένας μήνας που τον κυνηγούσε στην πορεία του στον ΟΦΗ. 17 Φεβρουαρίου 2018 ο ΟΦΗ φιλοξενείται στην Σπάρτη από την τοπική ομάδα. Ο Ανέστης Νάστος βγαίνει για ζέσταμα και μέσα σε λίγα λεπτά εξαφανίζεται από τον αγωνιστικό χώρο. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ τον ενημερώνουν πως η σύζυγος του που βρίσκεται στην Αθήνα είναι έτοιμη, θέμα λίγων ωρών, να φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδί της οικογένειας.

Φεύγει με ταξί (!!) από την Σπάρτη για να προλάβει να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του, ο Μαχαίρας έχει πάρει την θέση του και σκοράρει με ένα καταπληκτικό γκολ το οποίο αφιερώνει στον captain.

Θα γευτεί όλο το πικρό ποτήρι των πέτρινων χρόνων του ΟΦΗ, θα πανηγυρίσει την επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ 1 ως αρχηγός και θα μετρήσει, συνολικά, 126 συμμετοχές με τα “ασπρόμαυρα” σε αυτά τα 4,5 χρόνια.

Είναι ο άνθρωπος που μας έκανε να μάθουμε την μικρή Ραφαέλα. Μια ιστορία που γνωρίζουμε προσωπικά, ο πατέρας της Ραφαέλας, ο Φάνης ξέρει τι δύναμη δίνει ο Νάστος. Οι δύο τους δημιούργησαν μια μοναδική, στον χρόνο, σχέση που αντέχει και με την πάροδο του γίνεται ακόμα πιο δυνατή.

Το βίντεο μιλάει από μόνο του

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook