Το pasillo, οι αντιδράσεις και η ταχύτητα Φεράρι με την οποία τρέχει ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δεκτές οι αντιδράσεις και όσο τις σεβόμαστε άλλο τόσο τις αποδεχόμαστε. Όμως η χθεσινή κίνηση δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό παρά μόνο με τον ΟΦΗ.

Διάβασα πολλά και διάφορα στα social media. Λαμβάνω υπόψιν μου αρχικά τα σχόλια των οπαδών του ΟΦΗ και μετά όλων των υπολοίπων. Αυτά είναι τα αυθεντικά σχόλια και όχι τα εφήμερα που την μία μέρα είναι έτσι και την άλλη γιουβέτσι. Οι οπαδοί του ΟΦΗ έχουν την προτεραιότητα να σχολιάζουν για την ομάδα τους και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Ξεκινάμε από το δεδομένο. Ο ΟΦΗ έκανε μια πρωτοποριακή κίνηση, παντελώς ξένη προς τα ελληνικά δεδομένα. Και επειδή η χώρα μας είναι μια χώρα που έχει τις ιδιαιτερότητες της (ειδικά ποδοσφαιρικά) τέτοιου είδους ενέργειες είναι ξένες προς τη νοοτροπία μας. Μιλάω και για τον εαυτό μου γιατί αφού έχω το δικαίωμα να κρίνω και να σχολιάζω τους άλλους, πρέπει να κάνω και αυτοκριτική. Και εγώ είμαι από εκείνους που δεν έχουν ακόμα διαφορετική (με την καλή έννοια) νοοτροπία.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Και εγώ όταν είδα το pasillo του ΟΦΗ ένιωσα λίγο άβολα, δεν το κρύβω πως δεν μου έκατσε… καλά. Όμως αφού πέρασαν λίγα λεπτά, ένιωσα υπερήφανος για αυτό που πρεσβεύει. Για όλα αυτά που βγάζει προς τα έξω, την υγεία που χαρακτηρίζει τον οργανισμό, το club ολόκληρο. Είναι πλέον δεδομένο και ξεκάθαρο προς όλους: Ο ΟΦΗ τρέχει με ταχύτητα Φεράρι έναντι όλων των υπολοίπων ομάδων της Ελλάδας. Ο ΟΦΗ πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά για έτη φωτός και την ίδια ώρα οι υπόλοιποι παραμένουν στάσιμοι, κομπλεξικοί και λίγοι.

Η κίνηση που έκανε χθες έχει να κάνει με τον ΟΦΗ και όχι με τον Ολυμπιακό. Και ο Ολυμπιακός να μην ήταν φέτος πρωταθλητής και ήταν στην θέση του η Χ, Ψ ομάδα πάλι το ίδιο θα έκανε. Ο ΟΦΗ δεν βλέπει ποιος είναι αντίπαλος, ο ΟΦΗ βλέπει μόνο τον εαυτό του και πως θα βελτιώσει το προϊόν.

Και προσέξτε να δείτε που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο: Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στον Ολυμπιακό δεν γνώριζαν τίποτα απολύτως για την χθεσινή κίνηση του ΟΦΗ και ενημερώθηκαν λίγη ώρα πριν αυτή γίνει. Ποια ήταν η αντίδραση τους; Δεν το πίστευαν όταν το έμαθαν! Νόμιζαν πως τους έκαναν πλάκα γιατί δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι γίνεται αυτή η ενέργεια από μια άλλη ελληνική ομάδα.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook