Σαν σήμερα έκανε το πρώτο βήμα ανόδου το 1968

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Στις 23 Ιουνίου 1968 διεξήχθη στο Ηράκλειο ο δεύτερος αγώνας μπαράζ, με τον ΟΦΗ να κερδίζει 3-0 τον Πανελευσινιακό με γκολ των αείμνηστων Πέτρου Bουζουνεράκη (2) και Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Την περίοδο  1967-68  ο OΦH αγωνιζόταν στον πρώτο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τερμάτισε στην 2η θέση με 66 βαθμούς  πίσω από την Χαλκίδα και  οδηγήθηκε σε αγώνα μπαράζ με την ομάδα που ερχόταν από την Α΄Εθνική, τον Πανελευσινιακό.

Τα μπαράζ ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1968. Στις 16 Ιουνίου, ο ΟΦΗ έχασε στην Ελευσίνα με 2-1 παρά το γεγονός  ότι προηγήθηκε με γκολ του Bουζουνεράκη.

O δεύτερος αγώνας μπαράζ διεξήχθη στο  Hράκλειο στις 23 Ιουνίου με τον ΟΦΗ  να κερδίζει 3-0 με  δύο γκολ του Πέτρου Bουζουνεράκη και ένα του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Η άνοδος θα κρινόταν σε τρίτο παιχνίδι το οποίο θα γινόταν μετά από τρείς μέρες στα Χανιά. 

Ο ΟΦΗ με την συμπαράσταση του κόσμου του πήρε ξανά τη νίκη με σκορ 3-0 και κατέκτησε πανηγυρικά την άνοδο του στην Α’ Εθνική.

Η Σούπερ Λιγκ θυμάται: 

“23 Ιουνίου 1968

Σε μπαράζ μεταξύ ομάδων Α’ και Β’ Εθνικής, ο Πανσερραϊκός παίρνει 0-0 από την Καβάλα και κρατά τη θέση του στην Α’ Εθνική, ενώ ο ΟΦΗ επικρατεί του Πανελευσινιακού με 3-0 (3’ σουτ, 53’ κεφαλιά Βουζουνεράκης, 61’ σουτ Παπαδόπουλος) και οδηγούνται σε τρίτο αγώνα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook