Το δυσαναπλήρωτο κενό του Τσιλιανίδη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το κενό που άφησε πίσω του ο 26χρονος μεσοεπιθετικός δεν μπορεί να καλυφθεί στα δύο πρώτα παιχνίδια των play offs.

Η πολυεπίπεδη προσφορά του Κοσμά Τσιλιανίδη στο παιχνίδι του ΟΦΗ τον κατέστησε ως έναν απολύτως κομβικό παίκτη στην λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αποτέλεσε τον κωδικό “Χ” στην φετινή πορεία του ΟΦΗ, όχι μόνο με τα γκολ και τις ασίστ αλλά κυρίως με την συνολική συνεισφορά του σε κάθε επίπεδο του παιχνιδιού του.

Η παρουσία του “Τσίλια” στον φετινό ΟΦΗ ήταν άκρως υποχρεωτική γιατί αποτελούσε τον ποδοσφαιριστή που η αθόρυβη δουλειά του ήταν τεράστια. Μπορούσε να βοηθήσει με τις αλληλοκαλύψεις του, να μην επιτρέψει στους αντίπαλους εξτρέμ να βάλουν στην μέση τα μπακ του ΟΦΗ ενώ σχεδόν πάντα τον βλέπαμε να επιστρέφει στην άμυνα για να συνεισφέρει ανασταλτικά. Κάτι που μέχρι τώρα δεν μπορεί να γίνει με τον Σεμέντο περισσότερο και λιγότερο με τον Μάνο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα στα άκρα της άμυνας του ΟΦΗ.

Αν η απουσία του Ναμπί κοστίζει μια φορά, εκείνη του Κοσμά Τσιλιανίδη κοστίζει πολλαπλάσια. Ο ΟΦΗ καλείται να περάσει τους υπόλοιπους τέσσερις με πέντε μήνες χωρίς τον Τσιλιανίδη και μέχρι την στιγμή που η ομάδα θα κοιτάξει μπροστά για να δημιουργήσει το ρόστερ της επόμενης περιόδου, το κενό του θα φαίνεται δυσαναπλήρωτο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook