ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2: Μια “σκάλα” πάνω η ΑΕΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ΑΕΚ είχε την ποιότητα, ο ΟΦΗ όχι με αποτέλεσμα να γνωρίσει μια δίκαιη ήττα με 2-0.

Ο Γιώργος Σίμος δεν έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αφού ξεκίνησε με τον Γουάλι τερματοφύλακα, Μαρινάκης, Κοροβέσης στα άκρα της άμυνας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Γιαννούλης, Κουτρουμπής, τριάδα στον άξονα Μεγιάδο, Σακόρ και Νέιρα και στην επίθεση Μάνος, Σεμέντο και Φιγκεϊρέντο.

Ο ΟΦΗ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να απειληθεί μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο τρεις φορές από την επίθεση της ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ είχε κόψει τον ρυθμό του ΟΦΗ με πίεση ψηλά από τα πρώτα λεπτά, κάτι που “χάλασε” το μυαλό των παικτών του Γιώργου Σίμου μη μπορώντας να απειλήσουν τον Μπάρκα.

Μάλιστα στο 20′ ο Γουάλι έκανε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Ολιβέιρα κρατώντας το μηδέν.
Ο ΟΦΗ απείλησε δύο φορές με μακρινά σουτ Σεμέντο και Σακόρ, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Μπάρκας ήταν εκεί.
Στο 41′ η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Λόπεζ έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Λιβάγια με κεφαλιά στο “παράθυρο” του Γουάλι έκανε το 1-0.

Ο ΟΦΗ αντέδρασε και έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως το σουτ του Φιγκεϊρέντο σταμάτησε στο δοκάρι του Μπάρκα.
Στην επανάληψη ο ΟΦΗ έβγαλε την ίδια εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η Ένωση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες, ωστόσο το 1-0 παρέμενε μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.

Στο 64′ η ΑΕΚ “κλείδωσε” τους τρεις βαθμούς, όταν ο Λιβάγια από τον άξωνα έδωσε στον Βέρντε και αυτός από πλάγια θέση σούταρε κερδίζοντας τον Γουάλι κάνοντας και το 2-0.

Από εκεί και μετά οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό, ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Μπάρκα και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αφήνοντας αρκετά ερωτηματικά η εμφάνιση της ομάδας.

Mπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook