Bέλιτς στον Αthletic Radio 104,2: “Τα χρόνια που πέρασα στον ΟΦΗ σημάδεψαν την ζωή μου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάσμινγκο Βέλιτς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του αλλά και για την φετινή πορεία τονίζοντας πως “φαινόταν από την αρχή της χρονιάς ότι η ομάδα θα μπορούσε να τερματίσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάσμινγκο Βέλιτς στον Athletic Radio 104,2

Για την σχέση αγάπης με τον κόσμο του ΟΦΗ: “Είναι από τα ωραία πράγματα που μένουν στο ποδόσφαιρο. Από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ποτέ μου δεν θεώρησα τον εαυτό μου φίρμα και βεντέτα, απλά ως υποχρέωση ώστε να κάνουμε την δουλειά μας με τον καλύτερο τρόπο. Τα χρόνια που πέρασα στον ΟΦΗ έχουν σημαδέψει την ζωή και την καριέρα μου. Ο ΟΦΗ και η Κρήτη είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, σπάνια συναντάς αλλού την αγάπη που συναντήσαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές εκείνης της γενιάς που αγωνιστήκαμε στην ομάδα”.

Για την επιστροφή στην δράση μετά την πανδημία του κορονοϊού: “Αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα είναι μια ευκαιρία για όλους ώστε να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά τους και να προετοιμαστούν για την συνέχεια. Οι ομάδες, κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, που δεν κρίνουν κάτι για εκείνες αυτοί οι αγώνες όπως ο ΟΦΗ θα μπορούν να τους αντιμετωπίσουν με μια σχετική άνεση. Σίγουρα, μπορούν να δοκιμάσουν διάφορα πράγματα για τη νέα χρονιά. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως ο ΟΦΗ πρέπει να προσπαθήσει και να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία και συμπεριφορά ώστε να μην χαλάσει στο “90 και φεύγα” την φετινή του παρουσία”.

Για την φετινή πορεία τρου ΟΦΗ: “Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, από τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς που είδα τον ΟΦΗ μου άρεσε η εικόνα του, είχε την δική του αγωνιστική φιλοσοφία και παρουσίασε μια ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα. Δεν μπορεί και δεν είναι τυχαίο αυτό το αποτέλεσμα που έβγαζε ο ΟΦΗ εν αντιθέσει με άλλες ομάδες. Από τα πρώτα παιχνίδια φαινόταν πως η ζυγαριά γέρνει υπέρ του ΟΦΗ. Ήμουν πεπεισμένος πως ο ΟΦΗ θα κάνει καλή πορεία και θα είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ομάδα επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από ένα μεγάλο αγωνιστικό διάστημα”.

Για το τι του έκανε εντύπωση από τον φετινό ΟΦΗ: “Παρουσιάστηκε μια οργανωμένη ομάδα που προσπαθεί να παίξει σωστά και αναπτύσσεται από πίσω, της αρέσει να παίζει ένα επιθετικό ποδόσφαιρο. Υπήρχε διαρκής κίνηση που από την μέση και μπροστά είχε καλούς παίκτες βάζοντας στοιχεία στο παιχνίδι που αναδείκνυε ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά τους”.

Για το που χρειάζεται βελτίωση: “Πρέπει να βελτιώσει τις αμυντικές επιλογές του γιατί υπήρχε ένα θέμα στις θέσεις της άμυνας. Από εκεί και πέρα στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι η διάρκεια και η συνεχής εξέλιξη. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ είναι να εντοπίσουν αυτό που τους λείπει, να βρουν ένα συγκεκριμένο προφίλ παικτών για την ομάδα και το καλοκαίρι να γίνουν οι επιλογές που χρειάζονται γιατί από αυτές κρίνεται το αποτέλεσμα μέσα στην χρονιά”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook