Μεγαλύτερη σημασία από το αποτέλεσμα, έχει η τήρηση του πλάνου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ είναι συνεπής απέναντι στα “πιστεύω” του και θα συνεχίσει με την ίδια τακτική και στα επόμενα παιχνίδια.

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη των play off στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Γιώργος Σίμος, είχε κάνει ξεκάθαρο το πλάνο του για τα 10 παιχνίδια που θα ακολουθούσαν: «Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε 20 ποδοσφαιριστές στον πάγκο, να έχουμε 5 αλλαγές. Μπορούμε να κάνουμε σωστή διαχείριση και να μην έχουμε επιβαρύνσεις, να αποφεύγουμε την πιθανότητα τραυματισμών. Να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους ποδοσφαιριστές για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν» 

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την πρεμιέρα των play off όταν και ο ΟΦΗ για 60 λεπτά, κάτι απολύτως αναμενόμενο, μετά από την τρίμηνη αποχή, παρουσίασε την εικόνα που μας έδειξε καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ έπαιξε για το αποτέλεσμα αλλά το κυριότερο όλων είναι να βγει η ομάδα αλώβητη από αυτήν την διαδικασία. Να μην κινδυνεύσει καθόλου η υγεία των παικτών του, να εξελίξει την εικόνα του και παράλληλα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πρόσωπα που δεν είχαν μέχρι πρότινος αυτήν την ευκαιρία.

Η χρησιμοποίηση του Γουάλι κάτω από τα δοκάρια του Νέιρα στα πλάγια της επίθεσης και του Μάνου αντί του Φιγκειρέντο στην κορυφή  ήταν κινήσεις σε αυτό το πλαίσιο και λογικά θα υπάρξει και συνέχεια στα επόμενα παιχνίδια. Σκοπός και στόχος του 42χρονου τεχνικού είναι να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του – πολύ περισσότερο σε εκείνους που δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Κόντρα στον Άρη ο ΟΦΗ φάνηκε απόλυτα συνεπής στο πλάνο του καθώς παρά την ήττα έδειξε και σε αυτό το παιχνίδι πολλές από τις επιθετικές του αρετές, αυτές που έκαναν το ποδόσφαιρο που παίζει να είναι πολύ ελκυστικό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Φυσικά έγιναν και λάθη πάνω στα οποία θα προσπαθήσει να δουλέψει στη συνέχεια για να συνδυάσει καλό ποδόσφαιρο και αποτελέσματα. Η ήττα μπορεί να προκάλεσε στενοχώρια για τον τρόπο που ήρθε αλλά στον ΟΦΗ μένουν πιστοί στην «συναισθηματική σταθερότητα» και δεν παρεκκλίνουν από τον στόχο τους.

Από την στιγμή που αυτό που ήθελε, την ευρωπαική συμμετοχή μετά από 20 χρόνια την έκανε πραγματικότητα, ο ΟΦΗ βλέπει τα πλέι οφ ως το μέσο που θα τον μεταφέρει στην επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο σχεδιασμός άλλωστε έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και τα ματς των πλέι οφ θα δείξουν τον δρόμο για τη συμπλήρωση του παζλ με τα κομμάτια που απομένουν για να ολοκληρωθεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook