Video | Σαν σήμερα έκανε το πρώτο βήμα για την παραμονή

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Το 2001 στο ξεκίνημα των πλέι άουτ ο ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 με γκολ του Γκόμες στην Ρόδο και απείχε μία νίκη από την παραμονή του.

Ήταν Ιούνιος του 2001 όταν ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ κλήθηκαν να κοντραριστούν σε τρεις αγώνες μπαράζ (10-17 του μήνα) με φόντο την παραμονή στην τότε Α΄ Εθνική.

Ο ΟΦΗ, παρά το βαθμολογικό πλεονέκτημα που είχαν και τους έδινε το δικαίωμα οι δυο από τις τρείς αναμετρήσεις, να διεξαχθούν στην έδρα του (την παραμονή στην πρώτη κατηγορία θα εξασφάλιζε η ομάδα που θα έφτανε πρώτη στις δυο νίκες), ήταν τιμωρημένος και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει για έδρα τη Ρόδο.

Εκεί σαν σήμερα, πήρε… κεφάλι στις αναμετρήσεις με 1-0, αλλά οι Γιαννιώτες «απάντησαν» (2-0) όταν η σειρά μεταφέρθηκε στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα και στους «Ζωσιμάδες».

Η παραμονή θα έρθει τελικά για την ομάδα της Κρήτης (νίκη με 2-0) στο τρίτο ματς!

Η Σούπερ Λιγκ θυμάται: 

“10/6/ 2001
Στο ξεκίνημα των πλέι άουτ οι γηπεδούχοι επικρατούν. Ο ΟΦΗ τυπικά γηπεδούχος στη Ρόδο νικά τον ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (34’ σουτ Γκόμες) και η Παναχαϊκή τον Πανηλειακό με 2-0 (35’ πέναλτι, 89’ κεφαλιά Βούκτσεβιτς). Από τα δύο ζευγάρια θα παραμείνουν στην κατηγορία οι ομάδες που θα κάνουν πρώτες δύο νίκες”.

Kαι τo video: 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook