Το “μπάχαλο” με τον προγραμματισμό θα υπάρχει μέχρι να αποφασίσει η ΟΥΕΦΑ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ είναι αναγκασμένος να προσέχει για να έχει, μέχρι και την στιγμή που θα ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να γίνει με τους αγώνες του Europa League.

Τα play off ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουλίου. Από εκεί και πέρα το τοπίο που καλείται να διαχειριστεί ο ΟΦΗ είναι θολό δίχως να γνωρίζει κανένας τι σχεδιασμό μπορεί να ακολουθήσει. Τα ερωτηματικά είναι αρκετά και αφορούν τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου και αυτά δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν πάρει αποφάσεις η ΟΥΕΦΑ για την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση πριν από 48 ώρες όπου σύμφωνα με αυτήν στις 17 Ιουνίου θα ανακοινώσει το τι πρόκειται να κάνει με τα εναπομείναντα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.

Ωστόσο είναι νωρίς ακόμα για να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα γύρω από το πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες για την σεζόν 2020 – 2021. Από την στιγμή που ο ΟΦΗ (αλλά και ο κάθε ΟΦΗ) δεν γνωρίζει τι θα κάνει, κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για να πει με ακρίβεια τι θα συμβεί με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του.

  • Θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λήξη των πρωταθλημάτων;
  • Θα δοθεί ένα χρονικό διάστημα για ξεκούραση;
  • Πόσο θα διαρκέσει η προετοιμασία για να μπει ο ΟΦΗ στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς που θα είναι για το Europa League;
  • Θα “τρέχουν παράλληλα δύο διοργανώσεις; Η έναρξη της επόμενης και παράλληλα η συνέχιση της φετινής;
  • Θα περιμένει η ΟΥΕΦΑ να ολοκληρωθούν οι φετινές διοργανώσεις και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι φετινές;

Αυτήν την στιγμή όλοι βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά όπου κανένας δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για την επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Από την στιγμή που στον ΟΦΗ δεν μπορούν να γνωρίζουν τι θα φέρουν τα επόμενα βήματα από την πλευρά της ΟΥΕΦΑ, είναι κατανοητό ότι στην ομάδα θέλουν να διατηρήσουν φρέσκο το υπάρχον ρόστερ προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ομάδα να χάσει παίκτες λόγω της καλοκαιρινής δοκιμασίας. Για φανταστείτε, για παράδειγμα να χάσει ο ΟΦΗ 1, 2, 3 κ.ο.κ. ποδοσφαιριστές με θλάσεις που μπορεί να μείνουν εκτός δράσης για 4 με 5 εβδομάδες; Και ενώ παράλληλα η μεταγραφική περίοδος θα είναι σε εξέλιξη, κάτι που σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook