Η μόνη θέση που δεν ψάχνεται μεταγραφικά ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Δημήτρης Σωτηρίου κέρδισε με το σπαθί του την θέση του βασικού τερματοφύλακα στον ΟΦΗ αποτελώντας τον πιο βελτιωμένο ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου.

Ο Βοιωτός τερματοφύλακας αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του ΟΦΗ όταν η ομάδα επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία το καλοκαίρι του 2018. Την λες και γούρικη. Δύο χρόνια μετά, ο Δημήτρης Σωτηρίου παραμένει ο Νο 1 στον ΟΦΗ – κάτι που το κέρδισε απολύτως δίκαια. Ο έμπειρος γκολκίπερ που τα προηγούμενα χρόνια είχε αγωνιστεί στην Σούπερ Λιγκ με τον Πλατανιά, την Λάρισα και τον Λεβαδειακό, έριξε άγκυρα στο Ηράκλειο και αυτό είναι κάτι που οφείλεται προσωπικά και στον ίδιο.

Παρότι ο ΟΦΗ άλλαξε φέτος ριζικά τον τρόπο παιχνιδιού του με την θέση του τερματοφύλακα να αποτελεί σημαντικό κομμάτι στο build up που ζητούσε ο Γιώργος Σίμος από το ξεκίνημα της χρονιάς, ο Σωτηρίου έριξε το βάρος στην προπόνηση δουλεύοντας αρκετά με τον προπονητή του Βαγγέλη Λάππα. Η δουλειά του καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, παρότι τα προηγούμενα χρόνια δεν αγωνιζόταν σε ομάδες που ζητούσαν την συμμετοχή του τερματοφύλακα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, τον ανέδειξε σε σημαντικό συντελεστή του νέου στυλ που ζητούσε η τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ.

Χάρις στην τρομερή βελτίωση που παρουσίασε ο Δημήτρης Σωτηρίου και σε συνδυασμό με την παρουσία του Όσκαρ Γουάλι που έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα, η θέση του τερματοφύλακα είναι εκείνη που η ομάδα δεν ψάχνει ποδοσφαιριστή για τη νέα σεζόν. Το δίδυμο των τερματοφυλάκων έχει καλυφθεί και θεωρείται δεδομένο πως ο ΟΦΗ θα πορευτεί το ίδιο και τη νέα σεζόν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook