Τα όνειρα του “Τσίλια” και η προσήλωση στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης μίλησε στον Real fm για το όνειρο του εξωτερικού και δείχνοντας παράλληλα την απόλυτη προσήλωση του στον ΟΦΗ.

Aναλυτικά όσα είπε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης στον Real fm

Για την περίοδο της καραντίνας: “Εμένα πιο πολύ με επηρέασε ψυχολογικά παρά σωματικά, γιατί δεν μπορώ χωρίς ποδόσφαιρο. Δύο μήνες χωρίς μπάλα ήταν υπεράρκετοι και δεν θέλω να το ξαναπεράσω. Προσπαθούσα να κάνω ότι μπορώ στο σπίτι με τον πιο ασφαλή τρόπο και νομίζω πως τα κατάφερα καλά. Έκανα προπόνηση στο σπίτι αλλά και έξω. Ακολουθούσα το πρόγραμμα που μου έδιναν οι γυμναστές της ομάδας ώστε να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση”.

Για το πως θα προσαρμοστούν οι παίκτες στα νέα δεδομένα: “Δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των αποδυτηρίων, των μπάνιων και των κοινόχρηστων χώρων του ΒΑΚ και θα ντυνόμαστε από το σπίτι. Αν βρεθεί θετικό κρούσμα θα ξέρουμε σε ποιο γκρουπ ήταν ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα”.

Για την διεξαγωγή των πλέι οφ: “Θέλω να γίνουν τα πλέι οφ. Περιμέναμε όλη την χρονιά, δουλέψαμε τόσο σκληρά για να γίνει αυτό και θα είναι κρίμα για να μην γίνουν. Φυσικά, υπάρχει το αρνητικό σε αυτήν την υπόθεση, πως οι αγώνες θα γίνουν χωρίς κόσμο κατί που δεν είναι ωραίο γιατί το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους αλλά τι να κάνουμε, δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα ότι έχει να κάνει με την δημόσια υγεία”.

Για το πως θα νιώθουν στα μαρκάρισματα: “Δεν θα φοβόμαστε τα μαρκαρίσματα καθώς όλες οι ομάδες έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα και όλοι οι παίκτες θα εξετάζονται συνεχώς, πιστεύω πως θα είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα”.

Για τις συζητήσεις ΠΣΑΠ – Σούπερ Λιγκ και για τις μειώσεις των συμβολαίων: “Για τα συμβόλαια θεωρώ ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, για το καλό του ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι οι περικοπές στα συμβόλαια δεν είναι τόσο ρεαλιστική λύση. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα στο οποίο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι πολύ χαμηλά αμειβόμενοι, οπότε πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση για το καλό όλων μας”.

Για τον στόχο της Εθνικής ομάδας: “Για τον οποιονδήποτε είναι στόχος η Εθνική ομάδα. Όπως έχω πει ξανά, είναι ένα όνειρο το οποίο μακάρι να αξιωθώ για να το κατακτήσω. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά, θεωρώ ότι ήταν η ευκαιρία μου πριν γίνει όλο αυτό αλλά δεν θα τα παρατήσω τόσο εύκολα και όταν επιστρέψω θα διεκδικήσω πάλι αυτήν την θέση με όλη μου την καρδιά γιατί είναι μεγάλη υπόθεση για έναν ποδοσφαιριστή. Το εθνόσημο που το έχουν φορέσει τεράστιοι ποδοσφαιριστές και μακάρι να αξιωθώ να το φορέσω και εγώ”.

Για την μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού: “Είναι στόχος για εμένα να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συμβεί τώρα ή στο άμεσο μάλλον αλλά αποτελεί στόχο για εμένα και μακάρι να τα καταφέρω. Όμως, προς το παρόν κοιτάζω τα πλέι οφ και να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται με τον ΟΦΗ”.

Για τον κόσμο του Ηρακλείου: “Όλος ο κόσμος στο Ηράκλειο περιμένει πως και πως να ξεκινήσουμε. Όλοι μου λένε πως τους έχει λείψει η μπάλα. Ο κόσμος αδημονεί αλλά από την άλλη γνωρίζουν πως τα παιχνίδια θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Έτσι και αλλιώς, θέλω να ξεκινήσουμε για να προσφέρουμε λίγο θέαμα στον κόσμο, ακόμα και μέσα από τα σπίτια τους, σίγουρα όλοι περιμένουμε να ξεκινήσει και πάλι το ποδόσφαιρο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook