Η επιμονή στην ελληνική αγορά και οι στόχοι από την Γερμανία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την μεταγραφική προεργασία για την επόμενη σεζόν πριν την πανδημία και αυτό τον φέρνει σε θέση ισχύος εν όψει του καλοκαιριού.

Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ έκανε μεταγραφικό σαφάρι σε όλη την Ευρώπη για σχεδόν 40 ημέρες με αποτέλεσμα να λείπει από το Ηράκλειο για ολόκληρο τον Φεβρουάριο. Μαζί με τον Αλέξη Αλεξούδη “όργωσαν” την Γηραία Ήπειρο παρακολουθώντας υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Gentikoule, ο Γιάννης Σαμαράς έχει ξεχωρίσει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την Γερμανία που έχουν μπει στο μπλοκάκι του καθώς τους παρακολούθησε live προκειμένου να αποκτήσει προσωπική άποψη. Οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την Γερμανία βρίσκονται στην μεταγραφική λίστα του Γιάννη Σαμαρά και δεν αποκλείεται να είναι από τις περιπτώσεις που προχώρησε ο ίδιος προσωπικά όσο καιρό ήταν στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Βέβαια, όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές ο ΟΦΗ είναι ένα club που υποστήριξε το ελληνικό στοιχείο και εννοείται πως θα συνεχίσει να το κάνει και στην φετινή μεταγραφική περίοδο. Άλλωστε οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν επισημάνει αρκετές φορές την σπουδαιότητα αρκετών Ελλήνων ποδοσφαιριστών μέσα στην ομάδα που με την πλαισίωση παικτών από το εξωτερικό θα δημιουργήσουν ένα ομοιογενές σύνολο. Όπως άλλωστε συνέβη και φέτος όπου ο ΟΦΗ ήταν από τις ομάδες με το μεγαλύτερο ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του με την παρουσία ξένων ποδοσφαιριστών να είναι εκείνοι που έκαναν την διαφορά. Ο ΟΦΗ θα επιμείνει και φέτος στην ελληνική αγορά ακολουθώντας το μονοπάτι που άνοιξε με τις μεταγραφές παικτών όπως ο Τσιλιανίδης και ο Στάικος που είναι σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία και παράλληλα έχουν τα προσόντα ώστε να πάρουν μεταγραφή και σε ομάδα του εξωτερικού.

Παράλληλα ο ΟΦΗ αποκτά μεγάλο αβαντάζ έναντι αρκετών ελληνικών ομάδων από το γεγονός ότι ο είναι μια ομάδα που δεν πρόκειται να έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της νέας χρονιάς καθώς ο βασικός κορμός θα παραμείνει αλλά και ότι ξεκίνησε το μεταγραφικό σαφάρι πριν την πανδημία του κορονοϊού. Οι διασυνδέσεις του ΟΦΗ στην Ευρώπη μέσω των Γιάννη και Γιώργου Σαμαρά, η παρουσία του Στιβ Κιν στην Ευρώπη όπου παρακολουθεί υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, είναι στοιχεία που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για τον γρήγορο σχεδιασμό που απαιτείται εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook