Σαν Σήμερα: Το “διπλό” που έστειλε τον ΟΦΗ στα μπαράζ με τον Πλατανιά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η περυσινή χρονιά θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των φίλων του ΟΦΗ για το ματς με τον Πλατανιά, ωστόσο για να φτάσουμε εκεί έπρεπε να κάνει το “διπλό” στο Περιστέρι.

Ήταν 5 Μαϊού του 2019, όταν ο ΟΦΗ πήγε στο Περιστέρι με στόχο το “διπλό” πράγμα που κατάφερε με αποτέλεσμα να παίξει στα μπαράζ και να παραμείνει στην κατηγορία σε διπλά ματς με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Super League

1963
Η μάχη του τίτλου συνεχίζεται και η ΑΕΚ περνάει μόνη πρώτη όταν επικρατεί του ΠΑΟΚ με 5-1 (2’ σουτ Τσαχουρίδης, 28’ σουτ Σταματιάδης, 36’ πέναλτι Νεστορίδης, 54’ σουτ Παπαϊωάννου, 76’ σουτ Ιμπραίμ – 84’ κεφαλιά Γιακουμής), ενώ ο Παναθηναϊκός παραχωρεί απρόσμενη ισοπαλία στο Αιγάλεω 1-1 (8’ σουτ Τουμπέλης – 88’ κεφαλιά Διαμαντόπουλος).

1975
Ο Ολυμπιακός είναι δύο βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, αλλά έχει ένα δύσκολο παιχνίδι στο… Νέο Φάληρο. Παίζει με τον Εθνικό, που είναι αήττητος ως γηπεδούχος. Μετά από αμφίρροπο αγώνα, όπου ο Αρβανίτης αποκρούει πέναλτι του Δαβουρλή, ο Ολυμπιακός καταφέρνει να πάρει την νίκη με 2-1 (16’ πέναλτι Ελευθεριάδης – 3’ αυτογκόλ Κουρέας, 65’ κεφαλιά Κρητικόπουλος), που τον κρατάει πρώτο.

1996
Ο Ολυμπιακός είναι πλέον μακριά από την κορυφή, ενώ ο Απόλλων ετοιμάζεται να παίξει τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Η αθηναϊκή ομάδα βρίσκεται σε φόρμα και πετυχαίνει εντυπωσιακή νίκη μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 3-0 (7’ σουτ Νικολαϊδης, 32’ σουτ Μπάρνιακ, 58’ σουτ Κόλα).

2019
Πρωταθλητής ήδη, ο ΠΑΟΚ παίζει το τελευταίο παιχνίδι του στα Γιάννενα, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη, αλλά και να χάσει ο ΟΦΗ στο Περιστέρι. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 2-0 (60’ σουτ Άκπομ, 79’ σουτ Σάκχοφ) και γίνεται η δεύτερη ομάδα στην ιστορία, μετά τον Παναθηναϊκό του 1964, που τερματίζει το πρωτάθλημα αήττητη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook