Η επανέναρξη του πρωταθλήματος βρίσκει αντίθετο το 64% των Ιταλών

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Στην έρευνα  υπάρχουν αυτοί που δηλώνουν «πολύ» ή «αρκετά» οπαδοί του ποδοσφαίρου, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων. Επίσης μεταξύ αυτών περισσότερο από το ήμισυ (51%) είναι εναντίον της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων, ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών.

Εκείνοι που δηλώνουν υπέρ της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων αντιπροσωπεύουν το 36% των ερωτηθέντων. Μεταξύ αυτών, οι μισοί θεωρούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη που είναι πολύ σημαντική για τη χώρα. Το να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, για το 26% σημαίνει αποτροπή της κρίσης στους επαγγελματικούς συλλόγους, ωστόσο μόνο το 19% αυτών που υποστηρίζουν κάποια ομάδα ανησυχούν για τον πρωταθλητή . Τέλος, σύμφωνα με το 4% των Ιταλών, το ποδόσφαιρο χωρίς θεατές δεν είναι πραγματικό ποδόσφαιρο.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει τη μοίρα των πρωταθλημάτων στην γειτονική χώρα για το 77% των Ιταλών, ενώ για το 15% η τελευταία λέξη θα είναι στην ομοσπονδία (FIGC) και για το υπόλοιπο 8% στην Ολυμπιακή επιτροπή (CONI).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook