Το Σαν Σήμερα στην Α’ Εθνική

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Παρακολουθήστε παρακάτω τι αναφέρει η επίσημη σελίδα της Super League στο αφιέρωμα του Σαν Σήμερα στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Μάλιστα στο Σαν Σήμερα το 1988 ο ΟΦΗ χάνει την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την ήττα από τον Ηρακλή.

1988

Η ΑΕΛ επικρατεί του Εθνικού με 3-0 (18’ σουτ Τσιώλης, 64’ σουτ Βαλαώρας, 88’ σουτ Ζιώγας) και ξεφεύγει τρεις βαθμούς από τον δεύτερο, αφού ο ΟΦΗ, που ήταν δύο βαθμούς πίσω της γνωρίζει βαριά ήττα στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή με 5-1 (18′ κεφαλιά Ηλιάδης, 37’ κεφαλιά Τουτζιάρης, 40’ φάουλ Χατζηπαναγής, 43’ σουτ Δημόπουλος, 87’ πέναλτι Αναστασιάδης – 44’ φάουλ Βέρα).

1994

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται αρκετά νωρίς, μέσα στον Απρίλιο και πριν από το Πάσχα, για την προετοιμασία της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο! Κυριακή των Βαϊων η ΑΕΚ είναι έτσι κι αλλιώς πρωταθλήτρια, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μάχη παραμονής. Ο Εδεσσαϊκός έχει 37, Απόλλων και Παναχαϊκή 37 και Δόξα Δράμας 38. Εδεσσαϊκός και Απόλλων νικούν, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί η Παναχαϊκή, που έχασε 1-0 (66’ σουτ Φρατζέσκος) από τον Παναθηναϊκό.

2002

Σε αγώνα από αναβολή, τον προτελευταίο της σεζόν, στο «Απόστολος Νικολαϊδης» ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ιωνικό, χωρίς να έχουν άμεσους βαθμολογικούς στόχους. Μάλιστα γίνεται χωρίς θεατές, με αποτέλεσμα το χορταστικό 5-3 υπέρ του Παναθηναϊκού (10’ σουτ Βαζέχα, 14’ σουτ Βλάοβιτς, 19’ σουτ Σαπάνης, 24’ σουτ Σάριτς, 55’ σουτ Μπασινάς – 44’ φάουλ Φρατζέσκος, 53’ σουτ Μακόρ, 59’ πέναλτι Ντελγάδο). Σε αυτό τον αγώνα ο Κώστας Φρατζέσκος φτάνει τα 40 γκολ με εκτέλεση φάουλ!

2008

Μετά από τέσσερα χρόνια στον πάγκο της, τα τρία στη μεγάλη κατηγορία, ο Γιώργος Δώνης αποχωρεί από την ΑΕΛ, έχοντας συμφωνήσει να αναλάβει την ΑΕΚ. Στα χρόνια αυτή η ΑΕΛ τερμάτισε 8η, 10η και 6η, χάνοντας στην τελευταία σεζόν τη συμμετοχή στα πλέι οφ στην ισοβαθμία από τον Πανιώνιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook